Tredje og siste delfinale på Island (oppdatert live)

Da er det like før startskuddet går for siste delfinale i Söngvakeppni Sjónvarpsins 2010, og jeg (og forhåpentligvis flere av oss) sitter klistret til pc’en. Det er som vanlig Eva María og Ragnhildur Steinunn som leder oss gjennom sendingen, der de fem siste delfinalistene skal kjempe om de siste to finalebillettene.

Første sang ut i kveld er «Þúsund stjörnur» med Arnar Jónsson ved mikrofonen. Dette er en ganske tradisjonell islandsk ballade, relativt rolig, men med en stille intensitet som kommer etterhvert. Arnar stiller i jeans og rød skjorte, og det er vel hevet over enhver tvil at han kommer til å få litt ekstra stemmer på grunn av et meget sjarmerende smil. Han synger bortimot prikkfritt, og med seg på scene har han en gitarist, en på keyboard og to korister. Ikke usannsynlig at islandingene kommer til å stemme på dette.

{youtube}pVIAsUghhGU{/youtube}

Andre artist ut i kveld er Sjonni med sangen «Waterslide». Han deltok jo også i første delfinale, men vi får håpe for hans skyld at det går bedre denne gangen. Sjonni fremfører låten sin iført hvit skjorte, oppbrettede jeans og med bare ben; sittende rundt leirbåler på stranda sammen med gutta sine. Låten er en blanding av «Penny Lane» og «Wake Me Up Before You Go-Go». Dette bør være sjanseløst….

{youtube}3JfHoF-9vbI{/youtube}

Neste bidrag ut er det som de fleste ser på som den sikreste til å gå videre til finalen fra dette heatet, nemlig Hera Björk med sangen «Je Ne Sais Quoi». Hun burde ha god kontroll på denne låten, siden hun har skrevet den sammen med Örlygur Smári. Hera Björk kommer på scenen iført en litt cancan-aktig kjole; svart med rødt tyllunderskjørt. Hun har med seg to kvinnelige og to mannlige korister. Vokalen er prikkfri, og selv om jeg ikke liker denne så kommer den nok helt sikkert til å gå videre.

{youtube}JviBKyYIJZE{/youtube}

Den fjerde sangen i kveld er «Every Word», som fremføres av Steinarr Logi Nesheim. Relativt ustø vokal og i mine ører kveldens kjedeligste låt tilsier at dette ikke går videre.

{youtube}r5MOwj0wNFc{/youtube}

Så kommer siste låt i kveld og i hele Söngvakeppni Sjónvarpsins; Anna Hlín som fremfører den utrolig vakre og stemningsfulle «Komdu á morgun til mín». Dette er min favoritt, ikke bare i kveldens delfinale, men i hele konkurransen. Anna synger helt prikkfritt, og hun har passende nok med seg en jazzpianist på scenen. Ellers står hun der helt alene og burde gå videre. Men gjør det nok ikke.

{youtube}-oVH1vtfUgc{/youtube}

 

Og til finalen går Hera Björk og Sjonni.

Med dette resultatet er finalestartfeltet komplett;

islandfinale

 

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien