Startrekkefølgen er klar i Finland

finlandFinland er det første av de nordiske landene til å kåre sin representant til ESC2010 i Oslo i mai. Deres finale går av stabelen kommende lørdag, 30.januar. Gjennom tre delfinaler har 9 bidrag kvalifisert seg til finalen, i tillegg til at et av de ikke-kvalifiserte bidragene fikk et wild-card av YLE. I dag kom startrekkefølgen, samt en del nye opplysningen om gjennomføringen av finalen.

Finalen ser slik ut;

 Maria Lund – Sydän ymmärtää
Antti Kleemola – Sun puolella
Linn – Fatal moment
Pentti Hietanen – Il mondo è quì
Heli Kajo – Annankadun kulmassa
Nina Lassander – Cider hill
Amadeus – Anastacia
Sister Twister – Love at the first sight
Eläkeläiset – Hulluna humpasta
Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Start nummer 1, Maria Lund, er den artisten som mottok YLEs wild-card, og start nummer 9, Eläkeläiset, er bidraget som topper bettinglistene.

 

Finalen vil gjennomføres på følgende måte; alle bidragene fremføres, hvorpå det gjennomføres en stemmerunde for å bestemme «pallen». Det vil selvfølgelig ikke avsløres hvem av disse tre som fikk flest poeng, bare at de kom blant toppp tre. De tre beste går så til en «gull-finale», og det gjennomføres en ny stemmerunde. Vinneren av denne runden blir Finlands representant, som vi vil få se i Telenor Arena i mai.

Finalen starter klokken 19.00 cet (20.00 i Finland), og programmet skal vare i 1 time og 50 minutter. Det betyr at vi, like før klokken 21 vil vite hvilket av bidragene dom kommer til Oslo. Vi på escNorge vil være i kontakt med en tv-seer i Finland, og vil oppdatere dere fortløpende.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien