MGP-artistene inntar listene

Fire MGP-bidrag er denne uka inne på Norges offisielle Topp 20 (VG) – og på iTunes nedlastningsliste finner vi per onsdag tre låter inne blant de tjue beste.

didrikitune

Låtene som forrige uke solgte nok til å kunne klatre inn blant de mest populære i landet, har plassert seg slik:

Nr 10 – Bjørn Johan Muri

Nr 11 – a1

Nr 12 – Didrik Solli-Tangen

Nr 20 – Alexander Stenerud

VGs salgsliste basere på forrige ukes nedlastninger og singlesalg fra de fleste større aktørene i landet. Det er dermed sterkt gjort av a1 og Didrik Solli-Tangen å allerede klatre inn på lista, etter kun å ha vært tilgjengelig for kjøp siden fredag.

iTunes oppdateres listene omtrent kontinuerlig. Det var omtrent en invasjon av MGP-bidrag like over helga, men det ser nå ut som et par-tre bidrag har stabilistert seg blant de mest nedlastede låtene der. De høyeste onsdag ettermiddag/kveld er disse:

Nr 2 – Didrik Solli-Tangen

Nr 3 – a1

Nr 11 – Bjørn Johan Muri

I tillegg finnes flere bidrag et stykke lengre nede på lista.

En viss tendens anes allerede: Bjørn Johan Muris låt er jevnt populær, og har vært det i to uker nå. Solli-Tangen og a1 må nesten forventes å klatre høyt på neste ukes VG-liste i ly av populariteten på iTunes.

I motsetning til f.eks. USA, regnes ikke radio-spilling med på Norges lister. Den offentliggjøres her til lands av IFPI i Hit 40. Siden det tar lengre tid å utarbeide denne enn for de to andre barometrene, har vi ennå ikke plasseringer her for noen MGP-låter. Først neste uke offentliggjøres radio-tallene der låter fra første delfinale på Ørland kan regnes med.

Kilder: VG, iTunes, IFPI

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien