Status i Spania: Tre millioner stemmer er mottatt

spaniaSpanias nasjonale nettbaserte uttagning «Tu pais te necesita» er idag halvveis gjennomført. Det gjenstår ca 8 dager før stemmingen stenges, og det er klart hvilke ti artister som får være med på den tv sendte finalen på TVE. Hittil i konkurransen har det vært både spenning og dramatikk.

I forrige uke ble hele fire bidrag i konkurransen diskvalifisert. Deriblant den meget omstridte «Pop star queen» alias Karmele, som arbeider i en konkurrende tv kanal i Spania «Telecinco». Hun ledet avstemningen når hun ble diskvalifisert. Den davårende fjerde plassen og to andre bidrag ble også diskvalifisert. Grunnene til dette skal være at samtlige bidrag skal ha vært spilt offentlig før 1 oktober 2009.

I tilegg inneholdt Karmele sin sang flere referanser til Gibraltar konflikten mellom Spania og Storbritannia, samtidig en referanse til supermarkedkjeden «Carrefour».

1263315781819


Etter dette har topp fem så og si vært stabil. Coral Segovia har ledet denne siden forrige uke, med rockebandet «El pezon rojo» på andre plass. Rapperen John Cobra seiler opp til nåværende tredjeplass. Dette blir omtalt som nok et tullebidrag. Sangene mellom 4 og 11 plass har minimale marginer, og derfor endres de hver gang stemmene blir oppdatert. 6 av disse 11 plassene skal være okkupert av tidligere deltagere i det idol lignende programmet «Operacion Triumfo».

Etter rotet i forrige uke skal fortsatt flere bidrag være under etterforskning av TVE sin juridiske avdeling, der iblant andre plassen.Under følger nåværende topp fem(27 januar klokken 20:02).

coral1. Coral Segovia – En una vida(alt i et liv). 170609 stemmer.

Coral har tidligere prøvd å representere Spania i 2008. Da deltok hun i «Salvemos» Eurovision og kom på andre plass, da med dancepop sangen «Todo esta en tu mente»(Alt du har på hjertet). Hun er tilbake i år med sangen «En una vida» skrevet av Thomas G:son fra Sverige. For å stemme og høre på Coral klikk her.


el_pezon_rojo2. El pezon rojo – Y yo tan sexy(Og jeg er så sexy). 163040 stemmer.

El pezon rojo er et spansk rockeband, som mottar masse publisiering på radiostasjoner og på andre tv kanaler. Navnet deres på norsk blir noe lignende «Den røde brystvorte». Og da er det kanskje ikke så overraskende at sangen deres heter «Y yo tan sexy». For å høre og stemme på de, trykk her.


john_cobra3. John Cobra – Carol. 105771 stemmer.

John Cobra en rapper fra Valencia, svinger opp som en kjempeoverraskelse på listen. Mange spekulerer i at det er den skuffede Karmele fansen som står bak denne plutselige oppturen. Sangen Carol skal være dedikert til hans kone, og anses som nok et tullebidrag. Hun blir nok veldig glad når hun hører denne. For å stemme og høre(!)på John Cobra trykker du her.


venus4. Venus – Perfecta(Perfekt). 81285 stemmer.

Jentegruppa Venus fra Madrid ligger på en fjerde plass. Sangen «Perfecta» er en slagerlignende sak med spanske elementer. De er tidligere deltagere i «Operacion triumfo). For å høre og stemme på disse jentene trykk her.


daniel_diges5. Daniel Diges – Algo pequenito(Noe lite).80416 stemmer.

Daniel Diges fra Madrid ligger på femte plass med sangen «Algo Pequenito», som på norsk betyr noe lite. Dette kan være en liten joker før finalen. For og stemme og høre på Daniel trykker du her.


For hele topp ti listen og andre sanger besøk http://www.rtve.es/eurovision


Alle bilder i denne artikkelen tilhører RTVE.es og TVE.
Del:
Relaterte artikler