Pete Waterman for Storbritannia

petewaterman

BBC har i dag annonsert Pete Waterman som mannen som skal skrive årets britiske bidrag.

Waterman  er en av britenes absolutt største låtskrivere, produsenter og forleggere. I sitt samarbeid med Mike Stock og Matt Aitken, utgjorde han i et  nesten et tiår den tildels beryktede trioen Stock Aitken Waterman som dominerte britiske lister på slutten av 80-tallet. Han var gjennom sitt selskap PWL ansvarlig for blant annet å lansere karrieren til Kylie Minogue, samt internett-fenomenet Rick Astley («Never Gonna Give You Up«) og også britenes representant i 1993: Sonia.

Trioen Stock Aitken Waterman var allerede i 1984 indirekte involvert i Eurovision Song Contest, da de produserte det årets kypriotiske bidrag: «Anna Mari Elena» – men det store gjennombruddet som låt- og produksjonstrio, kom først året etter med Dead Or Alives 80-talls klassiker: «You Spin Me Round«.

Pete Waterman har hatt over 20 singler på toppen av de britiske listene.

Etter bruddet med Atiken og Stock har Waterman først og fremst konstentrert seg som eier av selskapet PWL (Pete Waterman Entertainment), produsent – og har flere sesonger vært dommer i britske versjoner av Idol og Pop Star.

Nøyaktig hvordan den videre utvelgelsen av artist og låt i Storbritannia, er ennå ikke avslørt fra BBCs side.


Kilder: BBC, Wiki,  PWL

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien