I kveld: Siste-sjansen i Sarpsborg. escNorge vurderer låtene.

I kveld er det klart for dueller og siste-sjanser i MGP i Sarpsborg. Åtte låter for en ny sjanse til å overbevise de norske TV-seerne om at akkurat deres låter fortjener en plass i neste ukes finale i Oslo Spektrum.

mgpsistesjansen2

Live Chat er oppe under sendinga her (link)

Her er duellene og bidragene i kveld – med våre tidligere kommentarer til hver låt (med noen redigeringer siden delfinalene):


Duell 1:

Skanksters – Life is Here Today

Bjørn Johan Muri – Yes Man


{youtube}9w370NMdN68{/youtube}


Christian
:
s1
Føler meg hensatt til begynnelsen av 80 tallet med The Monroes og Madness. Ikke spesielt nyskapende eller originalt, Heller en dårlig kopi. Nei dette var skuffende og jeg fatter ikke at den har kommet seg til «Siste Sjansen».

Eirik:
s2
Uvanlig sjanger dette…hyggelig nok…men blir masete i lengden. Artig med britisk aksent! Låten minner dog noe om «Our House» av Madness.

Eirik F
s2
Har ikke så veldig sans for sånne type låter , men den er artig , men ingenting som får meg til å synes noe særlig om den

Eivind:
s2
Ska – Ska ikke? Jeg havner på «ikke» – men ska’ allikevel gi denne en sjanse. Noe her minner meg om Monroes/Madness – men de har gjemt melodien et sted på veien. Ikke nubbesjans, om ikke gjengen har noen triks på lur til scene-opptredenen. Pluss for ekte blåsere!

Martine:
s1

Nei hva er dette for noe da? Tilbake til låven hillbillies.

Michael:
s1
Uff… Der er ikke meget pænt at sige her, så jeg vælger den diplomatiske: Tak, men nej tak!

Wivian:
s2
Denne hadde jeg så utrolig lyst til å like, men jeg får det ikke til. Og etter flere gjennomhøringer blir bare inspirasjonen fra The Monroes og Madness tydeligere og tydeligere…


{youtube}TQaQ00UdmBg{/youtube}

Christian:

s2

I utgangspunktet en veldig intetsigende melodi, men den kommer seg etter en del gjennomlyttinger. Det største problemet her er Bjørn Johans stillestående framførelse på scenen, som egentlig står til stryk. Klarer han å swinge litt mere med i takten er det en liten mulighet for finaleplass, men da må flere en fjortisene stemme.

Eivind:
s4

Litt spennende og annerledes. Liker stemmen – men er litt spent hvordan falsett-partiene vil bli i levende live. Denne låta er bra, men kanskje blir den for umiddelbar for folk flest? For meg er dette den ene av to favoritter i denne delfinalen.

Eirik F
s5
Dette er en av mine favoritter , en bra «Donkeboy» aktig låt , med et godt refreng.

Martine:
s4

Overrasket over denne! Postitvt overrasket (til en forandring). En veldig bra sang! Håper han synger like bra live! Denne var virkelig bra.

Michael:
s4
Fortjener at komme sig til finalen, det er sangen trods alt værd! Ikke et mesterværk, men en sang som har potentiale, hvis den leveres ordentlig – bør som nævnt tidligere, have en chance for at blive velspillet på radio-stastionerne.

Wivian:
s3
Elsker låten, liker stemmen kjempegodt, men Bjørn Johan er så liv- og mimikkløs på scenen at det nesten blir litt ubehagelig å se på. FANTASTISK radiolåt!!


Duell 2:

Gaute Ormåsen – Synk eller svøm
Heine Totland – The Best of Me is You

{youtube}z2g7TzkJNQM{/youtube}


Christian:

s2

Veldig rotete og masete sang uten en klar melodi. Dette tror jeg ikke noe på desverre. Men Gaute er populær og får stemmer, men ikke nok til finaleplass tror jeg.

Eivind:
s3
Forvirrende mollstemt sak – men allikevel er det et eller annet der som får meg til å lytte etter. Refrenget fester seg etter et par gjennomlyttinger, og det er et godt tegn. Kan nå finalen, i hvert fall siste-sjansen.

Eirik F
s3
Det er takten i denne låten som ødelegger for meg , elleres er det en fin melodi.

Martine:

s4
Gaute er en sjarmerende og søt artist. Sangen hans er ganske bra og jeg liker den. Dessverre har den nok ikke noe sjanse i eurovision, og tror nok det går ganske så dårlig i mgp også.

Alikevel gir jeg den 4 stjerner.


Michael:
s2
Ikke præcis min favorit indenfor musik, men bestemt heller ikke det værste som er hørt – til formålet MGP & ESC, tror jeg ganske enkelt ikke på sangen, og det samme gælder hvis jeg ser på den som et evt. hit-materiale. Men en ok sang, som måske vil gøre sig gældene overfor nogen, da den trods alt er tilpas anderledes.


Wivian:
s2
Liker at den er på norsk, liker Gaute, men er ikke veldig imponert over låten som helhet. Hvis det nå er noen helhet der i det hele tatt… Jeg synes dette bidtaget er litt underlig.

{youtube}YvDKuWaroww{/youtube}

Christian:
s1
Nei dette er en bedrøvelig låt. Dette er hverken nytt eller spennende men ganske «gammeldags» synes jeg. Ganske synd at man kaster bort Heines stemme på dette her. Men Heine er dyktig på scenen, veldig overbevisende faktisk, og det hjalp ham nok til «Siste sjansen». Men til finalen kommer han ikke.


Eirik:
s1
Heine: For det første, hvorfor må du synge BEIBE? Det er så utrolig irriterende og det ødelegger nesten hele sangen for meg. Ikke det at denne sangen er spesielt bra, dette tror jeg er den svakeste sangen hittil i MGP 2010. Nei takk.


Eirik F
s1

Den låten gir meg ingenting , en tam og intentsigende låt.


Eivind:
s2
Fryktelig rotete soul-inspirert låt som kommer til å ryke på lørdag. Heine for en ekstra stjerne for stemmen.

Martine:
s1

Her er det nok noen som har rotet med årstallene. Denne skulle vært sendt inn i 1980, ikke i 2010. Det hele er en feil, og denne blir trukket tilbake av NRK.

Michael:
s1
Hmmneei… Intetsigende og uinteressant – men han har en ok sangstemme, så kom der noget positivt med i teksten også! Sangen er sikkert god for nogen, jeg er så ikke mellem dem.

Wivian:
s1
Ingen sjanse for Heine er jeg redd. Og det er slettes ikke hans feil, men låtens!!


Duell 3:

Johnny Hide – Rewind Love

Mira Craig – I’ll Take You High

{youtube}zvUgcv0xr-0{/youtube}


Christian:

s1

Veldig retro og ikke min stil i det hele tatt. Synes låta blir alt for kjedelig og dette er da ikke noen vinnermelodi hverken i MGP eller i ESC sammenheng, så hvordan har denne havnet i «Siste sjansen»? Utslag av dårlig smak hos det norske folk? Hadde forventet meg mere av Juilan Berntzen og etter jeg så elendigheten framført live har den mistet 1 stjerne.

Eivind:
s4
Praktfull retro, mer 50-tall enn 60. Litt kjedelig arrangert, men finalens søteste refreng fester seg godt i mine øret. En joker, som jeg egentlig aner trygt plassert i Siste-sjansen, dessverre.

Eirik F
s1
Vanvittig kjedelig låt , helt uforståelig at denne gikk til siste sjansen.

Martine:
s1

Som min svenske favorittartist (hvertfall en av dem) bestandig sier: «Jag kreks, det er så dårligt!» For dette er virkelig dårlig. Kjedelig og uinteressant. Hvem i NRK er det egentlig som har bestemt at denne skal være med? Nei nå går jeg til neste sang før jeg sovner.


Michael:
s1
«Back to the50’s» kan man vel sige, hvilket normalt ville kunne tiltale mig, men der magler noget «nyt» i den – hvis jeg ønskede at hører på 50’er musik, så findes der masser fra tiden, som tiltaler mig mere. Den ender derfor med at blive for monotom, «højdepunktet» kommer aldrig rigtigt frem.

Wivian:
s3
Er fortsatt sjarmert, men fremføringen i semifinalen var fryktelig ustødig. Håper på en bedre prestasjon i kveld, om ikke annet så fordi jeg synes sangen fortjener en bedre fremføring enn sist.


{youtube}ctEWE7T28wM{/youtube}


Christian:
s5
Denne låta kom seg betraktelig live. Mira Craig gjorde en veldig overbevisende «preformance» og jeg likte virkelig dette bidragets litt tunge rytmer. Kommer helt sikkert til finalen hvor den kommer til å kjempe helt i toppen. Mira og «I’ll Take You High» får ytterligere 2 stjerner og full pott av meg.

Eirik:
s4
En spennende sjanger for MGP. Denne låten er i samme stil som hennes singel som ble fremført under finalen av X-factor, «Love or hate». Denne er hakket «dårligere», noe som ikke behøver å si så mye. Dette er fortsatt en god RnB-låt. Det eneste problemet jeg har med denne låten er at den blir muligens litt repeterende for at den skal kunne klare å hevde seg helt i toppen av ESC. En topp 10 plassering burde være fullt mulig med denne moderne låten kombinert med et tøft sceneshow.

Eirik F:
s2
Denne har tapt seg enda mer hos meg , nå fremstårer den bare som en gråstein av en låt med et fantastisk sceneshow og det holder ikke.

Eivnd:
s2

Helt ordinær Mira-låt i radio/R&B-klassen. Har store problemer med å se hvordan denne kan komme seg videre fra noe som helst. Skuffende og svak.

Martine:
s5

Etter å ha hørt denne et par ganger, så er den meget bra. Mira kan levere både sang og show på scenen, så dette bør bli en meget sterk åpning av Skien finalen. Eneste negative er jo at man må høre den en del ganger for å få den til å sitte.

Thomas:
s3

Moderne, groovy låt med bra trøkk, men jeg synes den blir for ensformig i lengden – rett og slett litt «sidrompa» og tung. Godt musikkhåndverk, men jeg har vansker med å se denne for meg som en vinner.

Wivian:
s3
Dette bidraget vokste seg litt større for meg da jeg fikk høre og se det live. Mira har en «presence» på scenen som er med på å løfte sangen. Fortsatt ingen favoritt, men den får en ekstra stjerne fra forrige gang.

Michael:
s2
Her blev jeg skuffet, den fanger mig ikke, og det samme gælder for Mira selv. Umiddelbart bliver det en: Mira bør bare slutte eventyret for i år, med sin deltagelse i Sarpsborg.

Duell 4:

Karoline Garfjell: Tokyo Night
Venke Knutson – Jealous Cause I Love You

{youtube}Ak_jCaMGBqA{/youtube}


Christian:
s3

En veldig ensformig låt innpakket i elektronica folie. Ble faktisk veldig skuffet når man tenker på hva Aggie egentlig er god for. Liker heller ikke stemmen til Karoline Garfjell så denne låta gjør ingen ting for meg. Sceneframførelsen var også tam og kjedelig og jeg synes ikke den har noe i finalen å gjøre. Bidraget er på randen til å miste en stjerne her hos meg og krysser fingrene for at den ikke går videre.

Eirik:
s4
Denne låten er et veldig friskt pust for denne konkurransen. Kan ikke huske å ha hatt noe lignende i MGP eller ESC. Vet ikke om den vil fenge massene men jeg likte den veldig godt!

Eirik F:
s1
Dette blir like mislykket som å servere meg lutefisk i et middagsselskap . Det er overhodet ingenting i sangen som fenger meg i det hele tatt. Låten er ikke MGP verdig.

Eivind:
s4

Forfriskende, kjølig og nordlig elektronisk pop. Kompet har Frost-karakteren frosset fast i seg, og Karoline lyder akkurat så kald og mintfrisk på innspillinga at kun en dårlig fremføring lørdag kan utelukke en finaleplass. Bra låt!

Martine:
s2
Nei liker ikke denne heller jeg. Ikke min sjanger i det hele tatt.

Thomas:
s2

Moderne, kjølig elektronika-pop med OK beat og melodi, men denne synes jeg også blir for ensformig og kjedelig i lengden. Er heller ikke sikker på hvor begeistret jeg er for den litt Lolita-pregede stemmen hennes…

Wivian:
s5
Dette er MIN vinner! Denne har alt det jeg har savnet hos de fleste av de andre bidragene i år. Den er frisk, ny, har et skikkelig kult beat, en enda kulere stemme… Jeg trodde egentlig ikke at jeg likte elektronika-pop, men der må jeg nok skifte mening nå, ja. Denne MÅ bare gå til finalen, og helst til Telenor Arena også!

Michael:
s5
Burde aldrig være endt hér, den burde have været direkte til Spektrum! Dejligt, friskt & nyt – med en charmerende artist. Vil gerne se Norge lave en dansk «2007’er», og lade Karoline komme sig videre nu, og vinde hele møllen!


{youtube}MrsFF2d33TY{/youtube}

Christian:
s5
Trodde dette uten tvil var vinneren, men melodien ble ødelagt av ekstremt dårlig styling og koreografi. Venke klarte ikke å framføre låta overbevisende og jeg ble veldig skuffet. Venke har fått en sjanse til og jeg håper hun bruker den godt. Melodien fortjener en finaleplass rett og slett.


Eirik:

s5
En ordentlig gladlåt som Venke passer til å synge. Jeg ser for meg at her vil fremføringen bety endel. En god fremføring vil heve låten, mens en mindre god fremføring vil gjøre at den blir mer anonym. Håper på denne låten!

Eirik F:
s3
En glad låt med tøffe rytmer , et refreng som sitter , tror denne går til finalen.

Eivind:
s4
Frisk sommerglad-låt som glir rett inn. Kanskje ikke det mest originale jeg har hørt, men denne gang gjør det ingenting. Finale forlanges!

Martine:
s5

Her lukter det vinner lang vei! En utrolig bra låt, som passer Venke som hånd i hanske. Denne sangen skiller seg også positivt ut, og blir fort lagt merke til. Denne passer perfekt til eurovision også. Her blir det 5 stjerner. En sterk åpning av Bodø delfinalen.

Michael:
s3
Er ganske delt ved denne sang, på den ene side er det en frisk sang – og på den anden side, er der et eller andet irriterende over den, så det ender med en «lunken» vurdering herfra, med håbet om at Venke overrasker mig i positiv retning på scenen.

Wivian:
s4
Så endte altså mine to favoritter i årets konkurranse i siste sjansen begge to. Og ikke nok med det; de møter hverandre i denne duellen… Grrrrrrr!!!! Og når jeg da faktisk er nødt til å velge, ja da er det dessverre Venke som taper… Skikkelig dårlig gjort, er det!!


mgpsistesjansen2

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien