Siste-sjansen: Bjørn Johan Muri og Venke Knutson til finalen (oppdatert live)

Vi følger Siste-sjansen direkte fra kl 19:55 – og her kan du holde deg oppdatert med hvem som går videre fra de fire duellene utover kvelden.
 
Det noe omdiskuterte duell-systemet NRK også brukte i fjorårets MGP, fungerer slik at vinneren av duell 1 – møter vinneren av duell 2 til en «superduell» litt senere på kvelden. Således møter også vinneren av duell 3 den artisten som går seirende ut av den fjerde og siste duellen.
 
De to låtene som står tilbake ved sendeslutt – vil være de to siste bidragene som blir klare for neste ukes Melodi Grand Prix-finale i Oslo Spektrum.

 

Våre meninger om låtene finner du her (link).
 
Dette er kveldens bidrag med escNorges karakterer i parantes:

 


skankstersDUELL 1:

Skanksters – Life is Here Today (1,6 av 5)

Bjørn Johan Muri – Yes Man (3,7)

Per og Marte åpner showet i kjent stil (sistnevnte på hjemmebane. VI får vite at duellvinnerne blir annonsert umiddelbart etter hver duell.

Skanksters kom til Sarpsborg som en av de beste femmerne – Bjørn Johan fra første delfinale i Brekstad. Skanksters har kasta hatten, men ikke nevneverdige forandringer fra delfinale-opptredenen.

Bjørn Jonan kommer stadig ikke helt gjennom skjermen, men opptredenen og kameraføring er flere ganger bedre enn Ørlandet. I forhold til listenene, bør Muri være en favortitt her….

Duellvinner…: Bjørn Johan Muri

 


DUELL 2:

Gaute Ormåsen – Synk eller svøm (2,7)

Heine Totland – The Best of Me is You (1,1)

Åpen duell dette, begge direkte kvalifisert fra sine delfinaler som treere/firere. Gaute gjør en fin fremføring, og igjen virker opptreden forbedret fra delfinalen i Brekstad.

Heine Totland var kanskje en overraskelse for mange fra delfinalen i Bodø. Denne soul-inspirerte låta trenger kanskje flere ganger for å feste seg, men blir stadig noe masete. Til tross for at Heine så langt vinner scenesjarm-kampen.

Duellvinner…: Gaute Ormåsen
DUELL 3:

Johnny Hide – Rewind Love (1,8)

Mira Craig – I’ll Take You High (3,3)

Da blir det litt stille her, for to av oss skribenter skal nå danse til Rewind Love…

Til tross for dresser lånt av Jan Høiland («Sjømann») anno 1963, har Hides retro-låt et refreng som ikke er dumt. Men dette blir kveldens mest bisarre duell – for det skiller vel omtrent 50 år i sjanger mellom disse to bidragene.

Mira synger bra, flørter med kameraet – og kjolen(…) er på plass. Uttrykksmessig den beste opptredenen så langt, bør være en klar duellvinner over Johnny Hide.

Duellvinner…: Mira Craig

 


skankstersDUELL 4:

Karoline Garfjell – Tokyo Night (3,3)
 
Venke Knutson – Jealous Cause I Love You (4,3)
El-pop og sommerpop mot hverandre. Her kan mye stå på opptredenen i kveld.
 
Karolines show tar bort noe av oppmerksomheten fra selve låta, som har gode elementer i seg i arrangementet. Spørsmålet er om ikke elektronika-kompet blir for sofistikert for sms-tasterne.
 
Venkes show virker noe bedre denne gang (som generelt for denne finalen). Låta er søt og sangbar, og for meg virker dette som en duellvinner….?

Duellvinner…: Venke KnutsonHalvtimes pause nå før de to siste duellene:

FINALEDUELL 1:

Bjørn Johan Muri – Yes Man

Gaute Ormåsen – Synk eller svøm

Delte meninger fra chatten vår. De fleste tror på Gaute – men håper på Bjørn Johan….

 


 

FINALEDUELL 2:

Mira Craig – I’ll Take You High

Venke Knutson – Jealous Cause I Love You

I utgangspunktet en jevn duell, med to gode (men forskjellige) artister og låter. Mira i utgangspunktet kanskje en liten favoritt.

 


De to vinnerne – og de to siste låtene til Spektrum blir da….:

  1. Bjørn Johan Muri
  2. Venke Knutson

 

 
mgpsarpsborg
Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien