Nytt fra Irland

irlandNå er det på tide med en grundig oppdatering rundt Irlands utvelgelse til ESC2010. Det så en stund ut til at RTÉ ikke ville prioritere å bruke penger på en ESC-deltagelse, den vanskelige økonomiske situasjonen de er i tatt i betraktning. Heldigvis valgte de allikevel å delta, og 1.februar gikk fristen ut for innsendelse av bidrag.

Rett etter at det var åpnet for innsending så det ut til at det ikke ville komme inn så voldsomt mange bidrag, men det tok seg opp, og til slutt endte det opp med drøyt 300 innsendte bidrag. Det har kommet bidrag fra låtskrivere over «hele verden»; Sverige, Storbritannia, Tyskland, Spania, Latvia og USA.


linda_martinDisse skal skjæres ned til kun fem finalister, og det er en jury på fem personer, under ledelse av Linda Martin (bildet), som skal velge ut finalistene. I følge de siste meldingene fra RTÉ er det mulig at finalistene offentliggjøres allerede i morgen, fredag 5.februar. Finalen i Eurosong 2010 går av stabelen lørdag 5.mars. 

JustinHer følger en liste over navn som skal være aktuelle i Irland;
Ronan Keating og Paul Barry har sendt inn «All I Ever Want Is You», som skal fremføres av den britiske tv-kjendisen Justin Lee-Collins (bildet til venstre).

Et av de andre medlemmene i Boyzone, Mikey Graham, skal også ha sendt inn et bidrag, som han også fremfører selv.
Niamh Kavanagh, som vant i 1993 med «In Your Eyes» skal visstnok ha sendt inn en sterk ballade med tydelig irsk preg. Denne sangen skal være skrevet av et større team, bestående av blant andre Niall Mooney og Jonas Gladnikoff, som var med på å skrive «Et Cetera» i fjor. I tillegg er det svenske ekteparet Mårten og Lina Eriksson med på dette laget.

Michael English er en svært populær artist innen country og «irsk folk». Hans bidrag skal også være en ballade. 
TheBardFlere opphavsmenn til tidligere irska ESC-bidrag prøver seg også igjen. 
Brendan Graham er mannen bak to tidligere ESC-vinnere (1993 og 1996) skal ha sendt inn en sang, det sammen gjelder Karl Broderick («Love?» fra 2005) og John Waters («They Can’t Stop The Spring» fra 2007). 

Når det gjelder potensielle deltagere fra utenfor Irlands grenser er de heteste navnene svenske. Både Alexander Bard (BWO, bildet til høyre) og LaGaylia Frazier har sendt inn bidrag, henholdsvis som låtskriver og artist. 
Aller siste nytt er at også Ralph Siegel har sendt inn et bidrag; visstnok en rockeballade.

Kilde; rté.ie, allkindsofeverything.ie 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien