Georgia velger låt 27. februar

georgiaEtter at GPB (Georgian Public Broadcasting) offentligjorde valget av artist den 16. januar har låter blitt levert inn, helt til fristen gikk ut i dag. I dag offentligjorde de at finalen sendes 27. februar der én låt skal velges ut fra fem alternativer.


Selv om alle har hatt mulighet til å sende inn sanger til Georgias nasjonale finale har også noen låtskrivere blitt spesielt invitert av GPB. En profesjonell jury vil velge fem låter som skal fremføres av deres valgte artist, Sopho Nizharadze den 27. februar. Vinnerlåten vil bli valgt av både tv-seerne og en jury. De melder også at det vil bli laget musikkvideo til alle de fem valgte låtene.

{youtube}vHcyMsRsya4{/youtube}

Etter et års fravær fra ESC på grunn av det anstrengte forholdet til Russland har Georgia nå valgt å delta igjen. Låten de valgte hadde tittelen «We dont wanna Put In», noe som ble sett på som en referanse til Russlands statsminister Vladimir Putin. Gruppen Stefane & 3G ble bedt om å endre teksten, men de nektet, og ble derfor ikke med i konkurransen.

Georgia debuterte i 2007 med stor suksess da Sopho Khalvashi sang «Visionary Dream» og kapret 123 poeng og en flott 8. plass. I 2008 sendte de den blinde sangerinnen Diana Gurtskaya som sang «Peace Will Come» og kom på en 11. plass med 83 poeng.

{youtube}dDSYlRCXQLY{/youtube}

{youtube}rVMFZu39tmY{/youtube}

{youtube}iYvqU-oCQfc{/youtube}


Kilder: 1TV.GE

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien