I morgen kveld braker det løs i Danmark

dk2010 gruppebillede

I morgen Kveld braker det løs i Danmark, når DR og Gigantium i Aalborg åpner dørene, for årets Danske Melodi Grand Prix. Verterne er som tidligere annonsert tv-verten Felix Smith & Sangerinnen Julie Berthelsen, med hjelpene skyts-engle i form av Grand Prix legenderne Keld Heick & Jørgen de Mylius.

MGP 2010 Verterne

DR har igjen i år, valgt utskillelses-løpet som fjorårets utgave: 10 sange presenteres – 4 sange går etter avstemning  til en Semifinale, hvor de dyster 2 & 2 mot hinanden – ennå en avstemning går på, og vinnerne derfra går i Finalen, hvor de dyster mot hinanden, for til sisst bare å have vinneren tilbake. Avstemningerne vil likeledes som fjorårets MGP, blive avgjort av seerne & en fagjury, beståenne av 6 personer fra musik & unnerhållnings-industrien i Danmark.

 MGP 2010 Scenen

De 10 konkurrerene sange og artister er:

Bryan Rice:  Breathing (Wildcard)

Joakim Tranberg:  All about a girl

MariaMatilde BandPanik!

SimoneHow will I know

Jens MarniGloria

Chanée & N’evergreenIn a moment like this

Kaya BrüelOnly tonight (Wildcard)

Thomas Barsøe Just like rain

Sukkerchok Kæmper for kærlighed (Wildcard)

Silas & KatCome come run away

 


Smakebiter av de danske sangene

Bilder av de første prøverne i Gigantium. (se nederst i artiklen)

Se nermere beskrivelse av artisterne og sangene i tidligere publisert artikel!

Showet sennes på DR1 lørdag i tidsrummet 20:00 til 22:15, og ventes som vanligt at sennes via webcast på:  http://www.dr.dk/melodigrandprix/forside

Grand Prix-kvelden startes med en utsendelse om fjorårets vinner Brinck, og hans tiden etter ESC, programmet starter 18:00 på DR1.


EscNORGE har valgt at vurdere de 10 sange i den danske finale, likesom man har gjort ved den Norske i år:

bryan rice Bryan Rice:  Breathing

 

Christian:

s4
En veldig bra popmelodi og radiohit. Liker melodien veldig godt og håper den blir bra på scenen. Tror denne vil komme langt i den danske finalen.


Eirik F:
s3
Den begynner som en straight pop låt . Og jeg liker refrenget ganske så godt .
Det eneste problemet er vel at vi har hørt dette tusen ganger før. Jeg ønsker at i år skal Danmark sende noe utenom sitt vanlige spor ,
og denne låten er ikke den rette hvis jeg skulle bestemme nei.

Eirik H:
s3
 En god poplåt, men kanskje litt anonym? Håper artisten leverer på scenen, den vil bestemme om denne er verdt en firer eller ikke. Er nok ikke heldig med startnummeret, men tror han kan få en bra plassering, tror dog ikke dette er vinneren.


Martine:
s2

En veldig anonym sang det her. Versene minner meg om «Bleeding love» av Leona Lewis. I tilegg er stemmen hans veldig søt og irriterende, nesten så han høres ut som en jente. Nei uff neste.

Michael:
s3

Ganske typisk pop-sang, ikke noget stort og revolusjonerene. Bryan er en rutineret sanger, og har tidligere gjort det bra uden for danske grensen, det kan være en fordel, men sikkert ikke nok med sangen hér. Konklusjon: sangen er ok, men lidt anonym.

Rune:
s3
En smule anonym sang som ikke gir meg så mye, men melodien er ganske fengende. Gjentar sangens tittel veldig mye…

Wivian:
s3
Jeg liker denne veldig godt, i alle fall i starten. Men så kom refrenget, og da forsvant hele piffen. Sangen starter som en flott, moderne poplåt, men i refrengen mageplasker den i utallige «Breathing»-er…

joakim tranberg Joakim Tranberg:  All about a girl

Christian:

s3
En ganske grei popmelodi som blir kjedelig etter hvert. Den klarer ikke å holde på min interesse hele veien fram men den skal ha poeng for at den er glad og at man blir på godt humør.

Eirik F:
s2
Sangen er litt for kjedelig og vanlig til å bli noe som helst i en finale på 10 stykker.
Refrenget er helt greit , og sangeren gjør også et helt greit inntrykk ,men ikke noe mer enn det nei.

Eirik H:
s4
En gladlåt i kjent Ronan Keating stil. Vokalisten virker å ha en stødig stemme! Denne gjør meg i godt humør. Kanskje litt vel typisk dansk (i MGP sammenheng). Tror danskene nok en gang kan komme rundt 12-17 plass i ESC-finalen med denne låten.

Martine:
s4

Ja denne liker jeg veldig godt. Minner mye om min danske favoritt fra 2001. En behagelig sang som skiller seg positivt ut.

Michael:
s3
Trioen bag Joakim er samme som bak fjorårets Brinck, og umiddelbart var jeg mere begejstret for ”Believe again” – med det sagt, så kommer denne ikke til at gøre det bedre i Oslo, og vil derfor ikke være et emne, efter min mening. En ok sang, men fanger mig ikke nok.

Rune: s3

Minner meg litt om Brincks sang fra i fjor, men kanskje ikke så rart siden Ronan Keating står bak denne også. Fengende pop som kanskje er litt oppbrukt?

Wivian:
s3
Denne har et refreng som får meg til å både synge og gynge med, men resten av sangen holder dessverre ikke mål, i mine ører. Og det er fryktelig synd, for det er begrenset hvor mange genger jeg orker å synge refrenget etter hverandre…


mariamatilde band
 MariaMatilde Band:  Panik!

Christian:

s2
Nei dette likte jeg ikke og har heller ikke noe tro på denne i finalen. Melodi under gjennomsnittet og vil ikke representere Danmark i Telenor Arena.

Eirik H:s3

Panik! ligner på Sukkerchock sin låt som kommer senere i finalen og det tror jeg ikke er til deres fordel da Sukkerchock er mer kjent i denne sammenhengen siden de deltok i fjor. Ikke noe galt med låten, den er helt grei.

Eirik F:
s3
Et Junior bidrag høres dette ut som , men så har det seg sånn at for meg er ikke det nødvendigvis noe dårlig kjennetegn. Refrenget er veldig bra!  Tøff låt som kan komme høyt. ikke noe stor favoritt hos meg , men den er litt over middels.

Martine:
s4

En moderne sang som passer min smak bra. Alikevel helt uten det store høydepunktet i denne sangen, noe som fører til at det «bare» blir fire stjerner fra meg.

Michael:

s4
De 2 jenter kom med på afbud til MGP, og er for mig ukjennte – men har netop set dem i et interview til morgen, sjarmerende piger! Sangen kommer uden tvivl til at begejstre mange, hvis man blanner fjorårets ”Det’ det”, med et touch av Sanne Salomonsen & Søs Fenger, så er vi der – de afgør selv, hvor langt at de kommer!

Rune: s3

Jentepop i beste stil med en brukbar melodi. Maria og Matilde gjør en nokså brukbar sangprestasjon, men dette vil neppe holde til å vinne.

Wivian:
s2
Dette er veldig ikke min greie; de synger helt greit, men låten greier det store kunststykke å bli både kjedelig og masete… Absolutt ingen favoritt hos meg, nei.

simone Simone:  How will I know

Christian:

s4
En fin ballade som kan nå langt. Simome har en bra stemme og høres troverdig ut. Det gjenstår å se hvordan dette blir på scenen, men denne kan lett vinne den danske finalen.

Eirik H:
s4
Synes dette er en fin ballade, men den mangler det lille ekstra. Kan bli enda bedre med en god sceneopptreden tror jeg.

Eirik F:
s4
Får litt sånn vinyl feeling av lyden , en ballade som er flott og nydelig framført.
Den løfter seg opp til å bli en flott storslått Grand Prix Ballade.

Martine:
s1
Så dette er favoritten alle snakker om. Denne likte jeg overhodet ikke. En kjedelig ballade, med et altfor svakt høydepunkt. Banal tekst også.

Michael:

s2
Hmm… En fin ballade, måske liten for mye ”Disney” over den til ESC. Simone har aldrig tiltalt mig, men jeg skal innrømme, at hun trods alt er blevet mere spiselig de seneste år – for at hun og sangen skal imponerer mig lørdag, skal der virkeligt forbedres i stemmen, og have gode folk bag sig, men jeg er stadig åpen.

Rune: s4

Simone, Simone! Hvor har du gjemt deg i alle disse år? Fantastisk sang! Stemmen er fin, men kan forbedres. Blir litt «borte» på de dypeste tonene. Men med brukbart sceneshow kan det kanskje klaffe.

Wivian;
s1
Uff og huff!!! Dette er virkelig utrolig oppbrukt! ENDA en Disney-ballade…sukk… (Jeg har feberfantasier om at denne vinner, og Didrik, og Íris på Island og Hr Jöback i Sverige, og så trekker de startnummer etter hverandre…GENIALT!!)

jens marni Jens Marni:  Gloria

Christian:

s5
En veldig bra rockelåt. som jeg tror og håper vinner. Den beste låta i finalen framført av en veldig bra artist. Held og lycke Jens Marni.

Eirik H:
s5
Aaah! En DEILIG rockelåt. Helt i min bane dette her! Heier på Færøyene i den danske finalen, uten tvil! Heia Jens!

Eirik F:
s4
Perfekt låt på sitt eget vis , men denne låta tror jeg ikke har noen som helt sjanse i Eurovision. Tror det blir litt for lite rock og for mye pop. Derimot så synes jeg dette er en av de bedre.

Martine:
s5
Jeg skal være helt ærlig nå: Jeg tåler ikke rock. Alikevel falt jeg totalt for denne sangen. Go Jens!

Michael:
s5
Min nye Færøske ”helt” ligger i skikkelse av Jens Marni, ”Gloria” er et kanon stykke rock-sang, som er velskrevet af bl.a. Noam Halby – indrømmet, jeg er SVERT begejstret! (Havde jeg kunne stemme mere end én gang på et bidrag, så skete det hér!)

Rune: s4

Definitivt en av de bedre låtene, og ekte rockestemme er det også. Kan nå langt, kanskje til og med ta meg seg hele shiten.

Wivian:
s3
Dette burde være en soleklar favoritt for meg; jeg elsket «Wannabe» og likte «Salvem El Mon», og dette er jo rett i den gaten. Men av en eller annen grunn så fenger dette ikke…

chane nevergreen Chanée & N’evergreen:  In a moment like this

Christian:

s4
Ikke så dum denne melodien.Ganske fengende faktisk. Tror den kan gjøre det bra selv om jeg synes jeg har hørt deler av låta før. Men det er jo G:son som har skrevet dette så det er vel ikke så rart. Blandt de fem beste i finalen tror jeg.

Eirik H:
s4
Noe av det bedre jeg har hørt fra G:sson i denne sjangeren. Synes den er ganske fengende uten å ty til de verste klisjeene. Det representerer dog ikke noe nytt eller spennende og jeg tror ikke den vinner, men kan fort komme i topp 3.

Eirik F:
s5
Denne låta er jo faktisk ren kopi av to låter.Verset er jo nesten det samme som «Every Breath You Take». Og Refrenget er også noe jeg har hørt før men kommer ikke på hva akkurat nå. Jeg velger å se bort ifra dette , for dette er en kjempeflott låt og min store favoritt! Håper den vinner og at den slipper Plagiat hysteriet. Ballade med alt som trengs!

Martine:
s5
Nok en sang jeg er meget positivt overrasket over. Behagelig å høre på, fengende melodi og nok en liten referanse til min favoritt fra 2001. Ja det holder for å nå min topp det, fem stjerner skal denne lille perlen ha.

Michael:
s4
Denne sang gav mig en del mere ved 3 minutters gennemlytning, end den første smakebid som avslørtes, jeg havde gode forventninger på forhånd, og de er til fulde blevet innfriet. Duoen kan føre den langt, sangen har mulighet for at tiltale bredt.

Rune: s4

G:son som står bak dette? Ja, ja. Det er da ok, men den mangler noe. Men den er helt grei, og kan fort kjempe i toppen.

Wivian:
s2
Enda en huffda-låt, er jeg redd for. Blast vers og plastikk-refreng… Og som Eirik F sier; dette har vi hørt før i opptil flere sanger. Jeg sier IKKE at det er plagiat, men nokså velkjent er det helt klart.

kaya bruelKaya Brüel:  Only tonight

Christian:

s4
Liker denne faktisk. Bra takt og comp og den skiller seg positivt ut. Men tror desverre ikke den har noen sjanse til å hevde seg i toppen. Tror den blir litt for avansert og vil tape på det.Tror denne vil ende opp nederst på poenglisten desverre, men håper på det motsatte.

Eirik H:
s2
Skiller seg litt ut i denne finalen, men jeg vet ikke om det er bra eller dårlig for å være helt ærlig. For meg ga ikke dette meg så veldig mye. Ikke helt min sjanger tror jeg. Helt OK.

Eirik F:
s1
Ja så har danskene ogdå en låt som jeg ikke kan fordra.Slike låter som dette er rett å slett ille for hodet mitt , desverre.Noe postivt å si vil være at det uforstålig nok sikkert mange som digger denne

Martine:
s4
Jeg er litt skuffet. Ut ifra 25 sekunders klippet jeg hørte først, hadde jeg nok forventet meg noe mer. Den skiller seg positivt ut, Kaya har en behagelig stemme å høre på og refrenget sitter som bare det.

Michael:
s5
Kaya var min forhånds favorit, synes ganske enkelt at hun er en fantastisk sangerinne & person. Liker sangen, den er som ventet anderledes, spørgsmålet er så, om den bliver for anderledes til mængden, for så er det ikke nok, at være en rutineret og kjennt artist. Jeg håper, det kan man ikke sige om bookmakerne, som plasérer henne i bunnen sammen med Jens Marni.

Rune:s3

Kaya minner meg litt om Guri Schanke, men om det er positivt eller negativt. Vet ikke. Låten er forholdvis grei, jeg liker hvordan den er bygd opp.

Wivian:
s5
Dette er FANTASTISK!! Hun synger utrolig bra; er hun like bra live så bør dette gå langt. Er litt i samme sjanger som «Tokyo Night»  og «Lygin Ein» fra Island i fjor; to av mine store «gikk ikke videre i sin nasjonale finale»-bidrag. Håper vi får se Kaya på scenen i Oslo i mai!!!

thomas barsoe Thomas Barsøe:  Just like rain

Christian:

s1
Nei Dette var ikke noe for meg. Kjedelig og intetsigende og dette er musikk som bare får meg til å ønske å skifte kanal. Dette har jeg overhode ingen tro på.

Eirik H:
s2
Nok en «typisk» dansk MGP-låt. Tror denne vil drukne i de andre låtene. Denne låten er ganske anonym og vil neppe hevde seg. Refrenget er småkoselig, men vi har hørt det å så mange ganger før.

Eirik F:
s4
Litt overasket over stemmen til artisten , men etter å ha kommet over dette , så er stemmen han prefekt til å bære denne låta.Jeg virkelig liker denne låte , enkel pop låt ,  med et enkelt refreng.

Martine:
s1

Nei og nei, utrolig kjedelige greier det her. Brinck nummer to for meg, og det er ikke noe positivt.

Michael:
s4
Intet nyt ved ”Just like rain”, men en rigtig god sang, som uanset udfaldet ved MGP, vil gøre det godt på radio-stasjonerne. Som artist er Thomas Barsøe rutineret, og ved hvordan han skal begå sig på en scene, så jeg vil mene, at han selv kan trække sangen i begge retninger.

Rune: s5

Ååå, denne gir meg en god følelse! Synes den er kjempefin, men den vinner neppe. Men en plass på MP3-en min, det fortjener den

Wivian:
s5
Denne er nesten like god som den forrige, men i en helt annen sjanger. Det MÅ bli en av disse to som vinner i morgen. Thomas har en stemme som er som balsam for sjelen min, og låten er behagelig og singalong-vennlig. Kan tenke meg at denne kommer til å gå på radioen i Danmark i tiden framover!!

sukkerchok Sukkerchok:  Kæmper for kærlighed

Christian:

s5
Sukkerchock likte jeg allerede i fjor. Da stilte de med finalens beste låt. Det gjør de også i år og jeg tror det står mellom Jens Marni og Sukkerchock i år.» Kæmper for livet» er utrolig fengende og ungdommelig og typisk ESC låt. Gjør jentene det bra på scenen er det ikke umulig at de får representere Danmark i år. Jeg sier som til Jens: Held og lycke, må den beste vinne!

Eirik H:
s5
Liker definivt stilen til Sukkerchok, låten deres i fjoråres DMGP var min favoritt. Denne synes jeg ikke er like bra, men ikke så langt unna, men jeg tror at denne vil fungere bedre på scenen enn «Det e det». Skeptisk til hvordan denne blir på engelsk, de har sagt at den vil bli oversatt hvis de vinner. Kunne de ikke bare laget den på engelsk til å begynne med da? Introen er tøff og refrenget er fengende. En liten partylåt det her. Gir den under litt tvil en femmer. Tror dette blir vinneren!

Eirik F:
s2
Halvgod dansk ungdoms låt. Ikke noe som jeg ville ha hørt på til vanlig , men dette er MGP og da er alt lov.

Martine:
s5

Elsker denne! Absolutt beste sangen jeg har hørt i en nasjonal finale hittil. Denne må jo bare vinne?! Hurra! Fem millioner stjerner, hehe. Og jentene i Sukkerchok er utrolig søte og sjarmerende i tilegg.

Michael:
s5
De 3 sjarmerne jenter i Sukkerchok, har gjort det bra siden fjorårets 3. plass ved MGP. De havde dengang bruk for liten mere øvning på vokalerne, men klarede sig flot, med fokus på deres optreden & sjarme. Sangen er et hak dårligere end ”Det’ det” (minimaler) – men de fortjener umiddelbart en top plasering, ennå et hit er vist født!

Rune: s4

Veldig bra pop som sitter i øregangene. For min del er dette nesten som julaften og bursdag på samme dag. Men bare nesten.

Wivian:
s2
Definitivt ikke min greie, dette, akkurat som deres bidrag i fjor… Jeg kan høre at dette nok kan tiltale mange, men for meg blir dette for enkelt; føles som litt «venstrehåndsarbeid» elles kanskje samlebåndspop er et riktigere uttrykk.

silas og kat Silas & Kat:  Come come run away

Christian:

s2

Nei dette tror jeg ikke helt på. Får liksom ikke grep om låta selv om den er småkul inne i mellom. Men tror ikke den har noen sjanse selv om den sikkert vil sjarmere noen. Tror på bunnplassering også her.

Eirik H:s2

Versene er litt småspennende og jeg håper på godt samspill på scenen. Refrenget er dog DØDSkjedelig og OPPBRUKT!

Eirik F:
s5
Låta starter mystisk , og låta er kul hele veien . Grooven er bra og låta er rett å slett Røtøff! Rockete låt som er både røff og med en godt gjennomført melodi.

Martine:
s2
Begynner lovende, men ender i en gigantisk suppe av mamma og pappa vers. Hva har det i teksten å gjøre egentlig? Nei denne forstår jeg veldig lite av.

Michael:
s4
Kjenner egentligt ikke rigtigt Kat på forhånd, men kjenner Silas godt fra flere sammenhenge, og har set ham optrede i flere forestillinger – han er prof, så vi er sikre på et velaransjert show. Duoen bak dem er en god sammensetning, og selve sangen god og fengene! Silas sjarmerer mange, fra ung til eldre – duoen kan selv gøre utslaget, for om de når toppen med sangen.

Rune: s3

Dette er litt mild rock for min del. Liker best når det er midt i mellom. Dette faller gjennom og blir veldig gjenntagende. Men kan godt reddes på sceneshowet.

Wivian:
s2
Dette er sånn midt på treet; ikke bra, ikke dårlig, nokså likegyldig egentlig. Jeg tror ikke dette kommer til å gjøre stort inntrykk, i alle fall håper jeg ikke det.

dk2010 gruppebillede

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien