Kypros er klar!

Nå på søndag, den 7. februar, avholdes den nasjonale finalen på Kypros. Der avgjøres det hvem av de ni bidragene som får reise til Telenor Arena i mai. Spenningen kommer til å bli stor, fordi Kypros ikke har hatt så stor hell de siste årene når det kommer til Eurovision. Et bidrag har allerede blitt disket, når ni artiser, både nykommere og tidligere deltakere, entrer scenen og TV-skjermene på Kypros.

Den første som går på scenen på søndag, er ingen nykommer i konkurransen. Han har deltatt tre ganger tidligere i den internasjonale finalen, i årene 1996, 2002 og 2005. I 1996 deltok han med sangen Mono Yia Mas, i 2002 deltok han som en del av gruppa ONE med sangen Gimme og i 2005 deltok han nok en gang, men da med sangen Ela Ela (Come Baby). Denne gangen skal han delta med sangen Angel som er skrevet av han selv og Zinon Zompilis. Den handler om døde mennesker som vi savner, men som vi samtidig føler er nær oss. Hvis du enda ikke har gjettet det, så snakker vi om selveste Constantinos Christoforou (bildet til venstre i midten). Nå blir det spennende å se om han får hjelp fra oven for å vinne finalen for fjerde gang, eller om alle gode ting bare var tre.

Den andre som synger er Evagoras Evagorou (bildet øverst i midten). Han er heller ingen nykommer i konkurransen, han har deltatt en gang før i den nasjonale finalen. Det skjedde i 2066, og da het sangen Land Of Yesterday. Nå heter sangen I’m Gonna Be og den handler om at vi må leve fritt og ikke være redd for noe. Sangen er skrevet av Marios Melekis, Christos Filippou og Anthi Pashi (Anthi er med som artist i et annet bidrag.) Han har sikkert allerede skreket ut «I’m gonna be the winner» og nå gjenstår det å se om det bevises eller motbevises på søndag.

Jon Lilygreen and The Islanders (bildet nederst i midten) er nummer tre ut på scenen. Jon vokste opp i Wales og er nykommer i konkurransen. Sangen han og The Islanders skal fremfør heter Life Looks Better In Spring og er skrevet av Nasos Lambrianidis og Melis Konstantinou. Den handler om ting vi alle opplever i livene våre; avvisning, forræderi, ensomhet, slutten. Og håp. Så når får vi se om Jon og The Islanders går en ny vår i møte.

Sang nummer fire heter Goodbye og er skrevet av Valeria Partali. Låta er full av energi og følelser og den synges av Hoving Demirjian (bildet øverst i venstre hjørne). Han ble født på Kypros av armenske foreldre og er enda en nykommer. Han begynte å synge veldig tidlig og trente i hele seks år på vokal innen klassisk musikk. I fjor deltok han på den greske versjonen av X Factor. Kanskje får han reise til Oslo for å representere Kypros eller kanskje han må si Goodbye til konkurransen.

Sangen heter Rhapsody og artisten heter Vivian Daglas (bildet nederst i venstre hjørne). Hun er nummer fem ut og det er første gang hun deltar i konkurransen. Vivian er 24 år og utdannet vetrinær. Sangen er skrevet av Liana Varnavidou og Eleni Antoniou og er en rocke-ballade. Dette er nok en tidligere X Factor deltaker, men Vivian deltok dog i den italienske versjonen. Men kan hun rocke seg hele veien til Fornebu?

You Gotta Go er en veldig groovy sang, som gir deg en ‘feel-good’ følelse. Sangen blir fremført av samme person som har skrevet den, Anthi Pashi (bildet nederst i høyre hjørne). Hun har med to sanger i konkurransen, og er det man kan kalle produktiv. Anthi er nykommer og tok pianotimer da hun barn. Hun bare elsker å opptre, men vil hun flyve hele veien til Bærum med flygelet sitt?

Constantinos Kontozis and SoulThrow (bildet i midten) må jo også være med, og de har startnummer sju. Sangen heter Island Of Love og er skrevet av Constantinos selv. Den handler om at du rett og slett bare skal leve livet ditt. Constantinos er 26 år og både tekstskriver, komponist, produsent, ja kort sagt alt når det gjelder sangen. Så nå er spørsmålet, blir det hell i kjærlighet eller jevnes øya med jord?

Waiting er neste bidrag (og nest siste) ut. Det synges av Andreas Economides (bildet øverst i høyre hjørne) og er skrevet av han selv og Christodoulos Charalambides. Han har vært delaktig i noen bidrag tidligere, men dette er første gang han stiller opp som artist. Han ble født i England, men flyttet til Kypros som sju åring. Sangen Waiting handler om håp, vennskap og samhold. Den forteller historien om to venner som bor på motsatt side av en splittet nasjon (som Kypros er) og uttrykker håp om at de begge har av en dag å se deres land samlet. Må Andreas vente noen år til for å vinne? Vent i spenning…

Det siste bidraget ut er skrevet av den siste som klarte å berge Kypros ære, nemlig Mike Connaris. Han skrev sangen som Lisa Andreas deltok med i 2004, Stronger Every Minute. Denne gangen har han skrevet et bidrag som heter Like A Woman og det fremføres av Nicole Paparistodemou (bildet i midten til høyre). Hun er 18 år og går fortsatt på videregående. Hva sangen handler om vil hun ikke røpe, men hun har en drøm om å komme til Norge i mai. Vi får vente å se.

Det ligger forskjellige låter med artistene ute på YouTube, så der kan du se litt.

Lykke til til alle på Kypros!

Kilder: escdaily.com, wikipedia.org. Bilder: facebook.com, google.com
Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien