Finale i Söngvakeppni Sjónvarpsins: Hera Björk til Oslo (oppdatert live)

songvakeppnin2010_normalDa er den store kvelden her, da det skal avgjøres hvem som skal representere Island i Eurovision Song Contest i Oslo i mai. Det er seks bidrag i finalen, og vinneren skal avgjøres 100% ved telefonstemming; ingen jury. Som i de foregående fire showene, tre delfinaler og et oppsummeringsprogram, er det Eva María og Ragnhildur Steinunn som er kveldens meget sjarmerende og pratsomme programledere.


 


Som meldt i en tidligere artikkel er startrekkefølgen denne; 

  1. Íris Holm – The One
  2. Matti Matt – Out of Sight
  3. Hvanndalsbræður – Gleði og Glens
  4. Jógvan Hansen – One More Day
  5. Sjonni Brink – Waterslide
  6. Hera Björk – Je Ne Sais Quoi
Først ut på scenen i kveld er altså en av escNorges favoritter; Íris Holm med den mektige balladen «The One». Íris stiller i en noe voldsom, fotsid kjole, og vokalen er ikke like prikkfri som i delfinalen. Men hun leverer fortsatt meget bra, og denne er helt klart en sterk kandidat til seieren!


Neste artist ut er Matti Matt med country/rock-låten «Out Of Sight». Han leverer omtrent akkurat det samme som sist; en meget god vokal, og låten er mer «amerikansk folk» enn «islandsk folk». Jeg tror ikke dette har sjanser til å ta hjem seieren i kveld, men skulle den gjøre det, så gjør den det helt sikkert ikke i Oslo i mai.  


Så kommer min personlige favoritt, Hvanndalsbræður med sitt bidrag «Gleði og Glens». Dette er finalens eneste bidrag som fremføres på islandsk, og sounden her er også det mange tenker på som typsik islandsk. Og de stiller i rutete Bermudashorts, svarte skjorter og slips og luer i knallrødt eller gult! Utrolig morsomt å se på dem!! Og de leverer kanallbra; ser ut til at de også får veldig god feedback fra publikum i studio. Fortsatt min favoritt!!


Så kommer en av de virkelig store forhåndsfavorittene, Jógvan, som fremfører Óskar Páll og Bubbi Morthens sang «One More Day». Han har på seg en kjedelig beigeaktig skjorte, og sangen er egentlig ganske kjedelig og beigeaktig, den også. Håper ikke det blir denne vi skal høre igjen på slutten av kvelden. Selv om Jógvan synger  veldig bra.


Sjonni har deltatt i den islandske uttagningen MANGE ganger, men dette er første gang han deltar med en egenskrevet sang. Sjonni og gutta presenterer nøyaktig samme show som de gjorde i delfinalen; sittened i en halvsirkel mens de spiller og synger; barbeint med oppbrettede bukser. Og den er fortsatt veldig lik «Penny Lane», og det er fortsatt fryktelig kjedelig at de synger la-la-la-la-la det siste minuttet. Definitivt ingen vinner!


Sist startende er den største favoritten på ESC-fora rundt omkring på nett. Hera Björk samlet seg en stor tilhengerskare da hun kom på andre plass i MGP i Danmark i fjor, og disse supporterne står bak henne også i år. Hun synger «Je Ne Sais Quoi», en uptempo-låt som fremstår som en slags kryssning mellom «This Is My Life» og «Someday». Hera Björk har på seg en noe underlig og lite kledelig kreasjon… Vokalen er heller ikke så god som vi er vant til fra den kanten…


Da er alle kveldens finalister fremført, og Eva Maria og Ragnhildur Steinunn åpner linjene for avstemmingen. Så får vi bare håpe at islendingene kjenner sin besøkelsestid, plukker opp telefonene og stemmer på sin favoritt, uansett hvilken av bidragene det måtte være.

Og vinneren på Island er Hera Björk!!

{youtube}0hyJm4iyuPM{/youtube}


Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien