Finalen i MGP 2010 – DIDRIK VINNER (oppdatert live)

norge Da er vi fremme ved sannhetens øyeblikk. Vinneren av Melodi Grand Prix 2010 skal kåres. Vinneren skal representere Norge under  den internasjonale finalen på Telenor Arena 29. mai. Gjennom fire helger har vi vært gjennom delfinaler, men endelig er vi her. Vil det  bli A1, Keep of Kalessin, Maria Arredondo, Alexander Stenerud, Didrik Solli-Tangen, Venke Knutson, Bjørn Johan Muri eller Maria  Haukaas Storeng som vil vinne?


Her på escNorge vil vi oppdatere dere live på hendelsene i Oslo Spektrum. Medarbeider Eirik sitter hjemme i stua og oppdaterer live for dere, men han får innspill fra pressesenteret der Wivian sitter, om stemningen og mye annet! Finalen starter klokken 20:00 og hvis du ikke har tilgang til TV kan du se på NRK sin nett-tv her: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/606655 (For english-speaking readers, this is the link for the live webcast of the MGP 2010 final),


Alle låtene er samlet i video-arkivet vår her (krever registrering).


Vi er igang! Folk rundt om i landet synger Fairytale for oss, blant annet fra Bodø, Heddal og Marienlyst. Rett etter dette kommer Alexander Rybak på scenen i Oslo Spektrum med Frikar, De synger også Fairytale og det er allsang i salen! God stemning.

 Per og Marte blir introdusert og de stiller i bunad for anledningen, så starter showet!

Startnummer 1: A1 – I Don`t Wanna Lose You Again

a1
 

Først ut i dag er A1. De er fortsatt glad i å flørte med nordmenn! De synger Dum & Deilig av Knutsen og Ludvigsen i introen! A1 leverer en god fremførelse på scenen og det er ingen tvil om at denne er en sterk kandidat i kveld. Ben avslutter med å synge «Jeg vil ikke miste deg igjen», som er det tittelen heter på norsk!


Startnummer 2: Maria Haukaas Storeng – Make My Day

maria

Så er det Maria sin tur, hun synes det hadde vært stort å representere Norge i ESC på hjemmebane. I dag stiller hun ikke i den grusomme buksedressen som i Bodø. En flott sølv-farget kjole gjør at det hele fremstår mer helhetlig. Teksten er fortsatt utrolig banal, men ingen tvil om at dette går hjem hos mange i det vidstrakte land. Alle liker Maria!Startnummer 3: Venke Knutson – Jealous `Cause I Love You

Venke

Først et lite intervju med en av Venke sine låtskrivere, Lukas Hilbert fra Tyskland. Venke vil virkelig ta alt inn i kveld og kose seg virkelig. Hun sier at uansett hva som skjer i kveld vil hun fortsette å skrive musikk. Fremførelsen er absolutt godkjent og Venke ser flott ut, nå som en blir vangt til strutsekjolen. I kveld er det ingenting å si på vokalen. Hittil må jeg innrømme at ingen av låtene har skilt seg ut. Jevnt, høyt nivå.Startnummer 4: Bjørn Johan Muri – Yes Man

BJ

 

Bjørn Johan sier han har kost seg veldig under konkurransen. På scenen gjør han sin beste opptreden hittil og jeg vil si at av de fire første skiller denne seg ut med et friskt pust, sammen med A1. Bjørn Johan har stor sjanse til å komme seg videre. Denne sangen er nummer en på itunes, veldig god radiolåt, men er den en låt som fungerer på scenen?

 Fra Wivian: I år er det 6000 solgte billetter, i fjor ble det solgt 3000! En flott økning og det er tydelig at Melodi Grand Prix er mer populært i år!Startnummer 5: Maria Arredondo – The Touch

mariaa

 

Maria Arredondo entrer scenen i den samme blå kjolen som sist og røyk på scenen gjør sceneinntrykket perfekt. Vokalen er mye bedre enn sist, men det er litt mye pesing innimellom. Kommer mer gjennom skjermen denne gangen. Låten er litt for kjedelig kanskje, uten de store høydepunkter.Startnummer 6: Alexander Stenerud – Give It To Me

Alex

 

Alexander Stenerud gir en god opptreden selv om han kanskje skriker litt iblant. Denne up-tempo-sangen skiller seg godt ut og er et friskt pust etter Maria sin ballade. Spørs om ikke dette er en joker til å gå til superfinalen.

 


Startnummer 7: Didrik Solli-Tangen – My Heart Is Yours

Didrik

 

Didrik Solli-Tangen som kommer fra undertegnedes hjemby, Porsgrunn kom fra intet og tok Norge med storm i delfinalen. Didrik fikk litt kritikk for at han ikke sang så bra som man skulle forvente, men denne gangen er det ingen tvil om at han kan synge, utrolig bra fremførelse i forhold til sist. Denne går til superfinalen.


Startnummer 8: Keep of Kalessin – The Dragontower

Keepof

 

Årets mest u-typiske grand prix låt entrer scenen til vill jubel fra salen. Fremføringen er helt lik som på Ørlandet og disse metalrockerne går nok videre til superfinalen! Ja kanskje vinner dem.

Nå er det bare å stemme!


Pauseinnslaget består av intervju med blant annet Bobbysocks og vi får vist klipp fra Melodi Grand Prix historien.

GULLFINALISTER I MELODI GRAND PRIX 2010

Bjørn Johan Muri – Yes Man
Didrik Solli-Tangen – My Heart Is Yours
Keep of Kalessin – The Dragontower
A1 – I Dont Wanna Lose You Again

Ingrid Bjørnov har laget en liten historie ut av de norske melodi grand prix låtene! Forklarer de uforklarlige tekstene og de mange moduleringene i MGP historien. Rett og slett en MGP fabel! Anita Skorgan er hovedperson i denne fabelen. Alt i alt et fantastisk pauseinnslag fra Ingrid Bjørnov! Dette må sees på nytt engang.

Juryen i Ørland
The Dragontower – 8000 stemmer
Yes Man – 6000 stemmer
My Heart Is Yours – 4000 stemmer
I dont wanna lose you again – 2000 stemmer

Juryen i Bodø
My Heart Is Yours – 8000 stemmer
The Dragontower – 6000 stemmer
Yes Man – 4000 stemmer
I dont wanna lose you again – 2000 stemmer¨

Juryen i Skien
My Heart Is Yours – 8000 stemmer
I Dont Wanna Lose You Again – 6000 stemmer
Yes Man – 4000 stemmer
Keep of Kalessin – 2000 stemmer

Juryen i Sarpsborg
The Dragontower – 8000 stemmer
My Heart Is Yours – 6000 stemmer
I dont wanna lose you again – 4000 stemmer
Yes Man – 2000 stemmer

Nord-Norge

My Heart Is Yours – 10027 stemmer
I Dont Wanna Lose You Again – 6949 stemmer
The Dragontower – 4855 stemmer
Yes Man – 3139 stemmer

Vest-Norge
My Heart Is Yours – 31567 stemmer
I Dont Wanna Lose You Again – 20576
The Dragontower – 15492 stemmer
Yes Man – 10871 stemmer

Midt-Norge
My Heart Is Yours – 67056 stemmer
I Dont Wanna Lose You Again – 45937 stemmer
The Dragontower – 41257 stemmer
Yes Man – 32488 stemmer

Sør-Norge
My Heart Is Yours – 113 998
I Dont Wanna Lose You Again – 57059 stemmer
The Dragontower – 46457 stemmer
Yes Man – 30840 stemmer

Øst-Norge
My Heart Is Yours – 218027 stemmer
I Dont Wanna Lose You Again – 134461 stemmer
The Dragontower – 109103 stemmer
Yes Man – 75836 stemmer

Totalt:
Didrik Solli-Tangen – My Heart Is Yours: 466765 stemmer (40,4 %)
A1 – I Dont Wanna Lose You Again: 278982 (24,1 %)
Keep of Kalessin – The Dragontower: 241 164 stemmer (20,9 %)
Bjørn Johan Muri – Yes Man: 169 174 stemmer (14,6 %)

Totalt: 1.156.085 stemmer

VINNEREN AV MELODI GRAND PRIX 2010 ER LÅTEN MY HEART IS YOURS SUNGET AV DIDRIK SOLLI TANGEN OG SKREVET AV HANNE SØRVAAG OG FREDRIK KEMPE!

{youtube}NsAWw_oUGo4{/youtube}

Foto: Wivian Renee

Foto: Wivian Renée

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien