Ni finalister offentliggjort i Hellas i går; en disket i dag!

 

hellasI går, mandag 8.januar, trakk ERT startrekkefølgen for den greske finalen, noe som betydde at vi dermed hadde all informasjon om de ni bidragene som skulle konkurrere i deres nasjonale finale. Allerede litt senere på dagen i går begynte det imidlertid å komme meldinger om at et av bidragene, nemlig «Enjoy the Day» med Katerine Avgoustakis, var publisert på Youtube allerede 5.november.

 

EBU har riktignok satt grensen for offentliggjøring av bidrag til 1.oktober, men det står de nasjonale tv-selskapene fritt til å ha senere frister enn det. ERT har bestemt at bidragene til den greske finalen ikke kan være spilt offentlig før den offisielle presentasjonen av alle låtene 5.mars. Dermed er denne regelen brutt, og bidraget «Enjoy the Day» er diskvalifisert.

emigreDe åtte bidragene som er igjen i den greske finalen er da disse:

1. Illusion – Christos Chatzinasios (Lyrics: Panos Nikolakopoulos-Gale Petrou, music: Christos Chatzinasios)
2. Game of life – Second skin (Lyrics and music Sunny Baltzi)
3. I kivotos tou Noe (Noah’s Ark) – Manos Pyrovolakis with Eleni Furreira and Don’t Ask (Yannis Bantourakis) (Lyrics and music: Manos Pyrovolakis, Yannis Stigkas)
4. Opa – Yiorgos Alkaios and Friends (Lyrics: Yannis Antoniou- Friends, Music: Yiorgos Alkaios)
5. Polemao (I am fighting) – Yiorgos Karadimos (Lyrics: Yiorgos Karadimos, Music: Vasilis Gavriilides)
6. Kinezos (China man) – Melisses (Lyrics and Music: Melisses)
7. Touch me deep inside- Émigré (Lyrics: Nektarios Tyrakis, Music: Yannis Chaniotakis)
8. Tables are turning – Eleftheria Eleftheriou (Lyrics and music: Leonidas Chantzaras, Patric Sarin, Ali Tennant)

Som en kuriositet kan vi nevne at Nektarios Tyrakis, som har strevet teksten til Émigrés (bildet) låt «Touch Me Deep Inside» har skrevet teksten til to tidligere esc-bidrag, nemlig «Shake it» (Hellas2004) og «Love me tonight» (Hviterussland 2005).

Så nå kan vi bare sette i gang og glede oss til først offentliggjøringen av låtene 5.mars og finalen som avholdes 12.mars klokken 21.00.
Kilde; esctoday.com, ert.gr
Bilde; myspace.com
Del:
Relaterte artikler