Sopho skal fremføre seks sanger i Georgias finale

georgiaAllerede 17.januar ble det offentliggjort at det er Sopho Nizharadze som skal representere Georgia i ESC i Oslo. Samtidig annonserte tv-selskapet at de ønsket bidrag velkommen fram til 3.februar. Av de innsendte bidragene skulle en jury velge ut fem sanger som Sopho så skulle fremføre i en finale. Over 100 bidrag kom inn innen fristen, og i dag ble det annonsert at seks bidrag er blitt valgt ut.

 

Disse skal Sopho fremføre i finalen, som går av stabelen 27.februar. Det er en kombinasjon av jury- og publikumsstemmer som vil avgjøre hvilket av de seks bidragene Sopho skal fremføre på scenen i Telenor Arena i mai. Det er både georgiske og utenlandske navn på listen over opphavspersoner, noen av dem riktig så velkjente for ESC-interesserte over hele Europa.

 
De seks bidragene Sopho skal fremføre i den georgiske finalen er som følger;
 
1) Never give in (Tina Japaridze, Ben Robbins og Billy Livsey)
2) Call me (Brandon Stone (Besik Shpetishvili))
3) Our world (Mikheil Mdinaradze)
4) Title TBA (Svika Pick)
5) For eternity (Carlos Coelho og Andrej Babic)
6) Shine (Hanne Sorvaag, Harry Sommerdahl og Chistian Leuzzi)

Som dere ser er det MANGE kjente navn på denne listen. For å bare ta en kjapp gjennomgang for dem som trenger en liten oppfrisking:

KempeSrvag1) Tina Japaridze er en av tre opphavspersoner som sto bak Yohannas «Is it true?» for Island i fjor.


4) Svika Pick er en gjenganger i ESC, som har stått bak «Diva» for Dana International, vinner for Israel i 1998, «Light a Candle» for Sarit Hadad (Israel 2002) og debutbidraget fra Ukraina i 2003; «Hasta la Vista» med Oleksandr Ponomaryov.


5) Carlos Coelho og Andrej Babic er teamet bak «Senhora do Mar» for Portugal i 2008. I tillegg har Babic skrevet «Vise Nisam Tvoja» for Kroatia i 2003, «Call Me» for  Bosnia & Herzegovina i 2005 og de slovenske bidragene både i 2007 og 2009, henholdsvis «Cvet z juga» og «Love Symphony».


6) Her kjenner vi jo igjen «vår egen» Hanne Sørvaag (bildet over til høyre), som var med å skrive «Disappear» for Tyskland i 2008, og som også er en av komponistene bak Norges bidrag i årets konkurranse, «My Heart Is Yours».

Kilde; esctoday.com, eurovision-georgia.ge
Bilde; Wivian R. Kristiansen (escnorge.net)

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien