Ny delfinale i Melodifestivalen

Førstkommende lørdag går 2. delfinale i årets Melodifestival av stabelen i Sandviken. Forrige uke gikk Salem Al Fakir og Ola videre til finalen i Globen, og spørsmålet er nå hvilke to av denne ukens delfinalister som slår følge med dem dit.


Disse åtte bidragene skal kjempe mot hverandre på lørdag:

eric_saade_1411) «Manboy» – Eric Saade

Eric Saade, av mange døpt til «den nye Måns Zelmerlöw», er tidligere boyband-stjerne og debutant i Melodifestival-sammenheng, men mannen bak låten hans er alt annet enn en nykommer – det er nemlig selveste Fredrik Kempe. En smakebit på Saade/Kempe-samarbeidet er Erics nyeste single, Sleepless, og etter sigende er lørdagens bidrag i samme moderne stil.

andra_generationen_1412) «Hippare hoppare» – Andra Generationen & Dogge

Andra Generationen, som har tatt navnet sitt fordi alle medlemmene er andregenerasjons-innvandrere fra eks-Jugoslavia, var med i Melodifestivalen i 2008 med låten Kebabpizza Slivovitza, mens Dogge, som er en kjent rapper i Sverige, gjør sin debut i konkurransen.

anna_maria_espinosa-1413) «Innan alla ljusen brunnit ut» – Anna Maria Espinosa

Rutinerte Danne Attlerud (som også var med på å skrive Norges vinnerlåt i 2004) står bak dette bidraget, som beskrives som en stemningsfull og vár ballade.

mist_1414) «Come And Get Me Now» – Highlights & MiSt

Dette er vinneren av høstens webjoker-konkurranse, men etter sigende skal den ha gjennomgått store endringer siden den gang, og den fremstår nå nærmest i danseband-tapning.

Pauline_Kamusewu_1415) «Sucker For Love» – Pauline

Pauline er denne delfinalens spesialinviterte joker, og er kanskje mest kjent i Sverige for singelen Running Out Of Gaz. Hun debuterer også i Melodifestival-sammenheng.

andreas_johnson_1416) «We Can Work It Out» – Andreas Johnson

Andreas Johnson deltar i Melodifestivalen for fjerde gang. Etter å ha nådd 3. plass med Sing For Me i 2006 og 2. plass med A Little Bit Of Love i 2007 ble det tilnærmet mageplask da han sammen med Carola røk ut i Andra Chansen med den forhåndshypede One Love i 2008. Ryktene sier at han i år stiller med en «episk rockeballade» som er mer i stil med hans gjennombruddslåt Glorious enn hans tidligere bidrag.

kalle_moraeus_1417) «Underbart» – Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

Det blir folkemusikk og felespill i dette innslaget, kanskje inspirert av vår egen Alexander Rybak? Selveste ABBA-general Benny Andersson var for øvrig med på å stifte Orsa Spelmän i 1987…

hanna_lindblad_141x798) «Manipulated» – Hanna Lindblad

Nok en debutant, som beskriver sin egen låt som «en sexig club-/dance-låt med starka RnB-influenser». Hanna er mest kjent fra diverse sceneopptredener, blant annet i musikalen «Singin’  In The Rain».


Ett minutts smakebiter på lørdagens bidrag legges ut på SVTs hjemmesider fredag kl. 14.00 – så da er det bare å gå inn, lytte og gjøre seg opp sin egen mening.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien