Lys; en fantastisk opplevelse

Det nærmer seg MGP, og neste år blir det endringer. Blant annet er juryene drppet. Bra eller dårlig?

Året er 1997. Det er tusen år siden Trondheim ble grunnlagt og den religiøse gruppen Heaven’s Gate tar kollektivt selvmord. Dette året hadde NRK satt knute på pengesekken, og en ganske så stusselig finale ble avholdt i NRKs studio. Finalen ble preget av tekniske feil, og bare 70 000 telefonstemmer kom inn. Det var veldig lavt, med tanke på at en og en halv million personer så sendingen.

Dette hadde nok noe å gjøre med at telefonlinjene brøt sammen midt under sendingen. Sendingen ble ledet av en forkjølet Alf Tande-Pettersen, også kjent som Tande-P. Bidragene var heller ikke noe å skryte av, og vinneren ble til slutt Tor Endresen. Men det var ikke han som imponerte meg mest. Det var en 18-åring fra Bergen.

Manjari

Trude Trefall var det som fremførte den fantastiske låten «Lys», skrevet av Rune Lindstrøm. Hun gikk under artistnavnet Manjari. Hennes sensuelle og spesielle fremførelse, gjorde at låten kom frem på en usedvanlig bra måte. Den marinefargede kjolen gjorde også helhetsinntrykket bedre, og gjorde at låten fremsto som en pakke, og ikke «bare» en låt (slik mange av årets låter har gjort).

Dette er og var tusen ganger bedre enn «San Fransisco», og kunne kanskje til og med ha gitt Norge en topp 5 plassering i Dublin. Men slik ville ikke Norge ha det, og stemte isteden frem Tor Endresen. Dette er nok en av de største tabbene det norske folk har gjort i Eurovision-sammenheng. Det slår til og med at vi sendte Guri Schanke. Ville ha Norge ha kommet høyt hvis vi sendte Manjari?

kilder: wikipedia, escnorge.net. bilde: skjermdump fra youtube.

Del:
Relaterte artikler