Bosnia og BHRT slår tilbake etter rykter om utestengelse

bosnia-hGårdagens rykter om at det var en mulighet for at Bosnia&Herzegovina kunne bli utestengt fra Eurovision Song Contest i år pga gjeld til EBU, blir på det sterkeste tilbakevist av Dejan Kukric, leder av den Bosniske delegasjonen.

I et brev til Eurosong.hr og til alle Eurovision Song Contest fans skriver han følgende:

«Etter gårdagens nyheter om en mulig utestengelse av Bosnia&Herzegovina fra Eurovision 2010 føler jeg behov for å dele litt informasjon med dere. Bare for å unngå videre spekulasjoner kan jeg bekrefte at prosjektet BH Eurosong 2010 vil følge planen og vil gå av stablen i i et studio i Sarajevo 14.mars. Der vil Bosnias bidrag «Lightning and Thunder» bli presentert av artisten Vukasin Brajic. Der vil vi også ha med en spesiel gjest, nemelig Alexander Rybak, vinner av ESC 2009. I år vil vi lage det beste Eurovision showet i regionen.

Jeg vil videre informere dere om at BHRT (Bosnias TV selskap) har fullbyrdet alle forpliktelser i forbindelse med vår deltagelse i ESC , dvs at vi har betalt avgiften for deltagelsen i 2009 som alle tidligere år, ellers ville vi ikke tilhøre den gruppen på 39 land som EBU har bekreftet skal delta i Oslo. Vi kommer også til å betale årets avgift innen EBUs tidsfrist.

Vi føler ingen spesiell krise i BHRT i år, vi har levd med kriser siden nitti tallet. Vi ønsker heller ikke å gi avkall på ESC, da det er en av de skjeldene anledninger vi har til å vise Bosnia&Herzegovina i et positivt lys. Og vi er ikke med i ESC bare for å delta, vi er med for å være blandt de beste nasjonene. Det ville ikke løse noen problem i BHRT eller i Bosnia&Herzegovina om vi trakk oss ut av ESC, vi er veldig fokuserte på de problem vi har og løper ikke i fra de. Eventuelle problem som måtte oppstå blir løst, det er jeg sikker på.

Jeg er også sikker på at mange i år vil like vårt bidrag «Lightning and Thunder» og jeg tror faktisk at dette bidraget vil bli manges favoritt i år. Vi sees i Oslo»

Og med disse kloke ord fra Dejan Kukric får vi faktisk håpe at spørsmålet om Bosnia&Herzegovinas være eller ikke være i Eurovision Song Contest er avklart.


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien