Frankrike velger artist

frankrikeI følge esctoday.com kunne entertainer manager Nicolas Pernikoff i TV kanalen France 2 i dag meddele at artisten Jessy Matador skal representere Frankrike i Oslo i mai. Utvelgelsen av Jessy Matador henger tett sammen med det faktum at Frankrike ønsker å promotere sin deltagelse i FIFA World Cup, som går i Sør Afrika i sommer, med en skikkelig sommer hit.

Opptakten til denne hitten skal altså være Frankrikes bidrag til ESC i år. Sangen som Jessy Matador skal framføre i Oslo er ikke valgt ennå og utvelgelsesmetoden er heller ikke kjent, men man tør vel håpe på et rytmisk og lekent bidrag når den i tillegg til å representere Frankrike i ESC skal få franskmennene i fotballstemning. Det viser seg da at tidligere rykter om at Christoph Willem skulle representere Frankrike i ESC ikke stemmer.

Kongoleserene Jessy Matador debuterte med sin egen dansegruppe i Kongo i 2005 og fant raskt veien til de parisiske klubbscenene. I 2008 hadde han en stor suksess i Frankrike og på det afrikanske kontinente med låta «Décalé Gwada» .

{youtube}bSjjqhQ_99g&feature=related{/youtube}

Om sukseen vil bli like stor i Eurovision kommer selvfølgelig an på hvilken melodi som blir valgt.


Del:
Relaterte artikler