LIVE: 3. delfinale i Melodifestivalen

sverigeDet er duket for en ny runde i Melodifestivalens delfinaler – denne uken fra Scandinavium i Göteborg, der Bobbysocks vant Norges aller første ESC-seier for snart 25 år siden. To av kveldens bidrag får en direktebillett til Globen-finalen, mens to skal til Andra chansen i Örebro.

escNorge kommenterer sendingen fortløpende, så husk å oppdatere siden med jevne mellomrom.

Kveldens åtte deltakere er:
1) Alcazar – Headlines
2) Johannes Bah Kuhnke – Tonight
3) Elin Lanto – Doctor Doctor
4) Erik Linder – Hur kan jag tro på kärlek
5) Getty Domain – Yeba
6) Timotej – Kom
7) Darin – You’re Out Of My Mind
8) Crucified Barbara – Heaven Or Hell

En nærmere beskrivelse av artister og låter ligger her.

Sendingen kan følges live fra SVT sine nettsider her.

Alle registrerte brukere er velkomne til å chatte live under sendingen her.

Og her kan du høre en smakebit av alle låtene i den første semifinalen.


Sendingen er i gang, og programlederne Måns Zelmerlöw og Christine Meltzer Lind inntar scenen, dansende som i forrige uke, men kledd i hvitt denne gangen. Måns drar en Andreas Johnson-vits som tydeligvis faller i smak hos publikum, og vi får også se ham i en japansk «reklamefilm» der han får synge hitlåten sin «Cara Mia» for fnisende japanske tenåringsjenter…
Da er det på tide å slippe til kveldens konkurrerende låter:
1) «Headlines» – Alcazar
Alcazar, med bandmedlemmene Andreas, Tess og Lina, er først ute på scenen. Åpningen høres ut som «Butterflies» av Tone D. Aaberge – så slippes discorytmene løs, og det sedvanlige velkoreograferte danseshowet overtar. Men er låten av samme standard som i tidligere år? Det er i alle fall uhyre profesjonelt gjennomført, og en klar kandidat til en av kveldens finalebilletter.
2) «Tonight» – Johannes Bah Kuhnke
En rolig pianointro innleder denne balladen, som imidlertid vokser, og ender med Johannes på kne foran på scenen. Ikke helt 100% vokalmessig, dette. Vanskelig å spå, men sannsynligvis går ikke denne videre.
3) «Doctor Doctor» – Elin Lanto
Elin er kledd i sort «Catwoman»-trikot, og leverer et proft sceneshow sammen med dansere som ser ut som de kommer fra en West Side Story-oppsetning. Det er litt mer «edge» over Elin nå enn forrige gang hun deltok. Stemmen hennes holder bra, og DER kommer endelig vindmaskinen i bruk også…
4) «Hur kan jag tro på kärlek» – Erik Linder
En veldig vakker og litt nostalgisk visepop-ballade, dette. Fremførelsen er enkel, med Erik i fokus på scenen i sin lyseblå dress, og den står i stil med låten. Så kommer «englekoret» inn og omringer ham, og det blir litt «ten sing-stemning» over det hele. Men Erik har sjarm og brukbar stemme, så hvem vet om ikke dette har en «Andra chans» i kveld?
5) «Yeba» – Getty Domain
En dresskledd Getty innhyllet i røyk fremfører en rytmisk, men dessverre ganske masete og umelodisk låt preget av hans afrikanske herkomst. Dette er veldig IKKE svensk, og derfor sannsynligvis sjanseløst i kveld.
6) «Kom» – Timotej
En gruppe unge, søte blondiner som synger og spiller på folkeinstrumenter – da er vi mer på hjemmebane! Discopop-rytmer blandet med litt etno, både svensk og mer «østerlandsk». De gjør et godt inntrykk på scenen og er helt klart en kandidat til å knipe en Globen-billett.
7) «You’re Out Of My Life» – Darin
Så er det klart for kveldens største navn. Darin står alene på scenen og fremfører en enkel, men effektiv popballade med sår tekst. Med «fløyelsblikket» sjarmerer han nok tilstrekkelig med potensielle stemmegivere til at denne seiler direkte til Globen.
8) «Heaven Or Hell» – Crucified Barbara
Kveldens siste innslag er en hardrockgruppe bestående av bare jenter, som fremfører en relativt «laid-back» rockeballade. Fancy lysshow og mange pyro-effekter skal «freshe» opp en heller seig låt, men de lykkes bare halvveis. Er dette kveldens uheldige 5. plass, mon tro?


EscNorges tips: (vi fikk full pott forrige uke Wink)
Til Globen: Darin og Timotej
Til Andra chansen: Alcazar og Elin Lanto
Så er det klart for de første resultatene – disse fem er videre:
1) Heaven Or Hell – Crucified Barbara
2) Kom – Timotej
3) Headlines – Alcazar
4) You’re Out Of My Life – Darin
5) Hur kan jag tro på kärlek – Erik Linder
Og låten som har fått flest stemmer og går direkte til Globen er:
Kom med Timotej
Så skal skjebnen til de fire gjenværende låtene avgjøres:
Til Globen: You’re Out Of My Mind med Darin
Til Andra chansen: Headlines med Alcazar – og Heaven Or Hell med Crucified Barbara
Og de utslåtte låtene plasserte seg slik:
5. plass: Hur kan jag tro på kärlek – Erik Linder
6. plass: Yeba – Getty Domain
7. plass: Doctor Doctor – Elin Lanto
8. plass: Tonight – Johannes Bah Kuhnke
Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien