Sverige: Timotej og Darin til Globen

Som forventet ble det tenåringsidolet Darin som tok den ene av kveldens to billetter til Globen. Men til alles store overraskelse var det ikke han som fikk flest stemmer i kveld og derfor gikk direkte videre etter første avstemningsrunde – det var det nemlig jentebandet Timotej som gjorde.

mellojubel_1140114l

Foto: Aftonbladet
Under denne delfinalen forventet «alle» en ren parademarsj for ukens joker, Darin, og hans vakre popballade «You’re Out Of My Mind». Stort ble derfor sjokket da det viste seg at det bidraget som hadde fått flest stemmer i første runde og derfor gikk direkte til Globen, var jentebandet Timotej og deres friske poplåt «Kom».
Darin måtte i stedet gjennom noen nervepirrende minutter før det ble klart at han hadde knepet den andre finalebilletten og kunne slippe jubelen løs.

Til Andra chansen gikk Alcazar med låten «Headlines», som tapte duellen mot Darin, og jenterockgruppen Crucified Barbara med bidraget «Heaven Or Hell».
Vi har nå seks finalister klare – fem mannlige soloartister og én jentegruppe. Så gjenstår det å se hvem som går videre fra neste ukes delfinale i Malmö.

De fire bidragene som ikke gikk videre, plasserte seg slik:
5. plass: Erik Linder – «Hur kan jag tro på kärlek»
6. plass: Getty Domain – «Yeba»
7. plass: Elin Lanto – «Doctor Doctor»
8. plass: Johannes Bah Kuhnke – «Tonight»
Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien