India starter ballet i Asia

Allerede i 2007 solgte EBU programkonseptet Eurovision Song Contest til sin søsterorganisasjon i Sørøst-Asia, Asiavision. Etter nesten tre år med planlegging, er det nå annonsert at India vil stå som arrangør for tidenes første Asia-Pacific Song Contest – eller «Our Sound» som har blitt det offisielle navnet på konseptet.

oursound

Første finale vil finne sted i Mumbai (tdl Bombay) den 26. og 28. november. Fjorten nasjoner i Sørøst-Asia pluss Australia og New Zealand er bekreftet til konkurransen, men tilhengere av «vår» konkurranse vil nok finne enkelte momenter overraskende.

For det første kan man foruten å gi sin sedvanlige stemme per telefon, også gi en stemme til sitt egen land om ønskelig. I tillegg vil det bli satt av tre dager til avstemming, slik at konkurransen fordeles over to kvelden før resultatet foreligger. Første sending blir med andre ord kun et «performance show» for å vise bidragene.

Det ryktes at stemmene vil bli avgitt tradisjonelt, som for ESC.

india

De tretten landene som er påmeldt for Asias første «Our Sound» er: Australia, Bangladesh, Fillipinene, Hong Kong, India, Indonesia, Kambodsja, Kina, Malaysia, New Zealand, Singapore, Taiwan, Thailand og Vietnam.

Kilder: wiki, oikotimes, asiavision.tv. Bilde og logo fra asiavision.tv

{flvremote}http://www.asiavision.tv/asiavision4.flv{/flvremote}

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien