Spania har valgt

I kveld har den spanske finalen gått av stabelen, finalen startet 22:15 og vinneren ble kåret klokken 00:40. Vinneren ble Daniel Diges med låten «Algo Pequenito».

spania12345

Finalen startet med en introduksjon av juryen og en kort presentasjon av deltakerne og telefonnummerne. Etter dette fikk vi høre «All That Jazz» fra musikalen «Chicago», på spansk.

Låt nummer 1

Venus – «Perfecta»

Jentetrioen Venus var først på scenen og stilte i antrekk fra midten av 40-tallet. Vokalprestasjonen var ikke på topp, men gruppen kom seg igjennom låten som er skrevet at Thomas G:son. Denne låten er nok ingen trussel og må belage seg på å havne i den andre halvdelen av resultatlista.
Låt nummer 2


 

Ainhoa Cantalapiedra – «Volvere»

«Operacion Triunfo» – vinneren fra 2002 stilte i kostymer fra 1700-tallet og fortsatte trenden fra låt 1 med utdaterte kostymer. Dessverre så ble hele fremførelsen preget av dette og det hele fremsto som ganske gammeldags. Det var synd, siden låten var en av de bedre i finalen.

Låt nummer 3

Fran Dieli – «Cuando se trata de ti»

Det er tydelig at det var noen som hoppet inn i klesavdelingen til TVE og landet på feil sted. Fran stilte i noe som kunne ligne på indiske piratbukser eller noe lignende. Fran er ikke den mest karismatiske artisten, men sang helt greit. Denne låten kommer nok også på den andre delen av resultatlisten.

Låt nummer 4

Lorena – «Amor mágico»

Låten til Lorena har gjennomgått flere endringer før denne finalen og fremsto som en forbedret versjon med litt mer trøkk. Lorena så fantastisk ut i en blå kjole og sto klart ut blant de fire første bidragene.

Låt nummer 5

Samuel og Patricia – «Recuérdame»

Dagens andre låt av Thomas G:son ble fremført av Samuel og Patricia, tidligere «Operacion Triunfo» – deltakere. Sceneshowet fremsto veldig merkelig til tider og det var vanskelig å skjønne hva de egentlig mente. De sang helt OK, men låten tapte seg litt på scenen. Havner nok rundt nummer 5.

Låt nummer 6

José Galisteo – «Beautiful Life»

Kveldens eneste up-tempolåt ble fremført av Jose Galisteo. Han sang til tider meget surt og han var usikker på scenen. Kom dessverre ikke veldig godt fra dette.

Låt nummer 7

John Cobra – «Carol»

En grusom låt fremført av en grusom person. John ble buet etter sin fremførelse av rap-låten sin og svarte publikum med svært stygge ord og gester. Det endte i en liten skandale. John ville ikke være stille og programlederen fikk ikke komme til. Juryen gjorde det klart at de ikke likte låten hans.

Låt nummer 8

Anabel Conde – «Sin miedos»

Innehaveren av andreplassen fra 1995, Anabel Conde, var tilbake i denne finalen med låten Sin Miedos. Som i 1995 sang hun prikkfritt, med enorm kraft. Hun sa også veldig godt ut på scenen og så ut som en topp-3 kandidat.

Låt nummer 9

Daniel Diges – «Algo pequeñito»

Musikal-artisten Daniel fremførte sin låt med stor overbevisning, men et passende sceneshow og perfekt vokal. Denne skilte seg ut fra de andre låtene, på en positiv måte. En av favorittene, uten tvil.

Låt nummer 10

Coral Segovia – «En una vida»

Det var knyttet stor forventning til forhåndsfavoritten og avstemmingsvinneren Coral Segovia. En krevende låt, av Thomas G:son, ble sunget meget godt og Coral bar en flott kjole for anledningen. Dette var virkelig en av favorittene.I pausen var det blant annet Rosa (2002) og Sergio Dalma (1991) som var gjesteartister og pauseunderholdning.

Resultater:

Nr. Artist Sang Telefonstemmer Jury Totalt Plassering
1 Venus «Perfecta» 30 24 54 4
2 Ainhoa Cantalapiedra «Volveré» 25 24 49 7
3 Fran Dieli «Cuando se trata de ti» 5 19 24 9
4 Lorena «Amor mágico» 40 37 77 3
5 Samuel og Patricia «Recuérdame» 20 30 50 5
6 José Galisteo «Beautiful Life» 35 14 49 6
7 John Cobra «Carol» 10 5 15 10
8 Anabel Conde «Sin miedos» 15 32 47 8
9 Daniel Diges «Algo pequeñito» 60 58 118 1
10 Coral Segovia «En una vida» 50 47 97 2

spania

GRATULERER TIL DANIEL DIGES SOM SKAL REPRESENTERE SPANIA I MAI 2010

Actuación final de Daniel Diges

 


Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien