Shine for Georgia!

I kveld var tiden kommet for Georgia til å velge sin representant til Oslo2010. Årets utvelgelse i Georgia foregikk på følgende måte; tv-selskapet valgte først ut artisten Sofia (Sopho) Nizharadze, så plukket de ut seks låter blant over 100 innsendte bidrag.

Bidragene som ble valgt ut var skrevet av både georgiske og utenlandske opphavspersoner, blant andre finner vi også norske Hanne Sørvaag. Disse seks sangene ble fremført av Sopho i en nasjonal finale som tok plass i et tv-program i kveld. Vinnerbidraget ble kåret gjennom en kombinasjon av jury- og telefonstemmer.

Kveldens sending åpnet med en danseoppvisning bestående av alt fra tradisjonell swing til moderne hiphop. Programlederen forklarte så fremgangsmåten i prosessen så langt, og informerte om stemming ol.

Som vi etter hvert har forstått at er helt vanlig i de fleste Øst-Europeiske land, tegnet dette til å bli en ganske så langdryg forestilling…

Endelig, etter 20 minutter med prat, kom Sopho på scenen og fremførte den første sangen, «Our World». Dette er etter min mening en ballade som krever flere gjennomhøringer før den fester seg skikkelig, noe som aldri er noen fordel for en ESC-låt. Engelskuttalen til Sopho var i tillegg veldig «georgisk», langt sterkere enn i studioversjonen. Vokalt var det imidlertid solid.

Etter et lite mellomspill, der en gruppe strykere fremførte et lite stykke klassisk musikk, var turen kommet til sang nummer to, «Sing My Song» av Svika Pick. Sopho fremførte denne tradisjonelle balladen meget trygt og sikkert. Engelskuttalen var også mye tydeligere i denne sangen, det var tydelig at dette var en tekst som var langt mindre krevende å fremføre enn i forrige bidrag.

Etter nok et «lite» mellomspill fra strykerne var det sang nummer tre som sto for tur; «Never Give In», skrevet blant annet av Tina Japaridze, som også var med og skrev Islands «Is It True» (2.plass, ESC2009). Teksten på denne sangen vil nok ikke få Georgia utestengt, som den i fjor, men den har definitivt en dobbelbunn som ikke er til å ta feil av. Stemmen til Sopho passet ikke spesielt godt til denne sangen, det ble en del «skriking» på de høyeste partiene.

Det fjerde finalebidraget var «For Eternity». Bak denne sangen finner vi teamet som skrev «Senhora Do Mar» for Portugal i 2008. Og det var ikke veldig vanskelig å høre. Sophos vokal var veldig shaky i åpningen av denne balladen, noe som ikke var helt heldig, da den startet med maaaaaaaange, laaaaaaaange toner… Nei, det ble ingen god fremføring; håper ikke de velger å sende denne.

Så var det «Call Me» sin tur; den mest moderne låten i denne finalen. I motsetning til de andre låtene, som stort sett har vært ballader, så skilte denne låten seg ut. I tillegg passet Sophos stemme svært godt til denne låten. Det var ingen veldig lange, lyse toner her, noe som fungerte bedre for henne.

Det siste bidraget er litt norsk; Hanne Sørvaag er en av låtskriverne bak denne. Sopho var ikke helt stødig på de lange tonene her heller, og på de lyse tonene ble det litt «skrikete» innimellom. Men alt i alt en grei gjennomføring.

Plutselig kom det fram en fyr og erklærte, helt brått, at vinneren er Shine. Hanne Sørvaag har altså to bidrag med i ESC2010.

georgia

Del:
Relaterte artikler