Bulgaria sender «Angel si ti»

Det ble i kveld klart at Bulgaria sender bidraget «Angel si ti» til Oslo.

Gjennom en nasjonal finale, der Miro sang alle de fem låtene, vant «Angel si ti» etter at alle telefonstemmene var talt opp – med nesten halvparten av stemmene. De fem bidragene ble fremført vekselvis på engelsk, dels på bulgarsk – og spente i sjanger fra etno-preget dance i 7/8, via forsøksvis tangopop, et par ballader og en up-tempo sak til slutt. Miro og de fem finalebidragene er tidligere presentert i egen artikkel her (link).

miro2

Mellom låtene og mens stemmene stadig ble ringt inn, ble vi vitne til helt «nye» versjoner av tidligere ESC-vinnere – inkludert vår egen «Fairytale». Etter hvert overtok ikke ukjente Deep Zone, som tidligere i vinter ble diskvalifisert fra den kypriotiske(…) finalen.

Miro skal delta i Oslo konkurre i den andre semifinalen, og skal blant andre kjempe mot både Danmark og Sverige.

Hør låta her:


bulgaria

 Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien