Fokus: San Marino ~ En liten smak av Italia

sanmarino

Jeg er kanskje ikke den eneste, som ønsker at Italia skulle entre Eurovisjonen igjen, men siden det pt. Ikke har ladet sig gjøre, var det en fornøyelse at få miniput staten San Marino i 2008, for det smakte vel altid liten av Italia! Den lille staten er da også smukt plasért, med storebror Italia omkredsene, og kigger man på Europa-kortet, kunne man hurtigt tro, at det blot var et lille støvkorn som har forvildet sig ind på papiret.

sanmarino5

Bare liten under 30.000 indbyggere bebor de knapt 61 kvadrat kilometer, som landet nu engang består af. Landet har en lang historie, hvilket man også fornemmer, når man besøker de gamle huse rundt om i staten. Men helt overset skal de ikke være, for republikken er blandt de eldste i verden, og har trods sin beskedne størrelse, overlevet mangt og meget gjennem tiderne.

sanmarinomiodio5

San Marino gik med i Eurovisjonen i 2008, og dette med et friskt pust fra landet, som desværre fik en kedelig start på karrieren. Den San Marinesisk/Italienske gruppe Miodio som stiftedes i vinteren 2002, stillede med sangen ”Complice” i Semifinale 1, og levert en ganske bra optreedene, som dog ikke imponerede seerne der havde stemme-mulighet i denne semifinalen.

{youtube}_EPLVUjzLXA&feature=related{/youtube}

Bare Hellas & Andorra levert stemmer til Miodio, og med 5 poeng når man ikke langt, og de endte som nummer 19 og aller sidst i semifinalen. Poengene den anden vei var til gengeld ganske varierte, og viste tydeligt at landet ikke har mange naboer eller forskjellige kulturer internt, de stemte således i finalen på: Hellas, Israel, Armenia, Norge, Storbritannia, Portugal, Tyrkia, Albania, Danmark & Romania.

sanmarino6

Gruppen Miodio kører ufortrødent videre, og er gudskelov ikke ramt af nederlaget i Beograd, i 2009 utgav de singlen ”Evoluzione genetica”, som de blandt andet optrådte med ved Wind Music Award 2009, og senere kom de under kategorien Nykommere i Sanremo Festivalen med sangen ”Perdo contatto”. Om vi får San Marino tilbake i Eurovisjonen en anden gang, er uvist, pt. står de over grundet økonomien, men har på ingen måder avskrevet sig sjelv som fremtidig deltaker igjen. Velmødt igen kjære San Marino!

sanmarino

Bilde-kilde: Wipedia.org & egne.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien