Andre semifinale over i Portugal

portugalI kveld ble den andre semifinalen avholdt i Portugal. Totalt 6 bidrag gikk videre til finalen som avholdes på lørdag 6. mars. Vi fikk blant annet gjensyn med Simone De Oliveira som deltok for Portugal i 1965 og 1969.

Showet åpnet med en hyllest til tidligere Eurovision-bidrag fra Portugal, med allsang i salen. Folk var entusiastiske og sang blant annet med på «Bem Bom» fra 1982, «O meu coração não tem cor» fra 1996 og «Desfolhada portuguesa» fra 1969 sunget live av sangeren Simone De Oliveira som fylte 72 år for en måned siden.

Låt nummer 1Rui Nova – Uma canção à Cid
Typisk rolig ballade som kommer fra Portugal støtt og stadig (se: Semifinale 1). Har ingen sjanse i dette sterke feltet, som andre semifinale er. Sangeren har heller ikke den beste utstrålingen.

Låt nummer 2 – Ricardo Martins – Caminheiro de mim
Ricardo står stille bak keyboardet sitt, men leverer en god vokalprestasjon til enda en typisk Portugisisk låt. Kan komme videre.

Låt nummer 3 – Nuno & Fábia – Amar
Den mest melodiøse og gjenkjennelige låten hittil i kveld sunget av to unge artister. Dette er nok også litt for portugisisk for Europa og er ikke noe Portugal burde sende til Eurovision, til det er den altfor anonym.

Låt nummer 4 – David Navarro – Quem é que será?
Anonym pop-rock låt som ville falt igjennom i ESC totalt. Vokalisten gjør en OK figur, men låten er altfor anonym.

Låt nummer 5 – Catarina Pereira – Canta Por Mim
Forhåndsfavoritten Catarina stiller med en sang skrevet av Andrej Babic (Kroatia 2003, Slovenia 2007, Portugal 2008 bl.a.) og Carlos Colheo. Canta Por Mim går i et helt annet tempo enn sangene hittil og med de portugisiske rytmene som er lagt til i låten, som forøvrig også ble sendt inn til Slovenias finale, kan den kanskje vinne hele finalen?

Låt nummer 6 – Filipe Delgado – Serei eu
Enda en rolig ballade i portugisisk stil….ingen sjanse.

Låt nummer 7 – V-Boy – Quando eu penso em ti
RnB-låt fra Portugal. Veldig uvanlig fra denne kanten av Europa, hvertfall i denne sammenhengen. Høster stor applaus fra publikum og låten skiller seg ut. Kan nok appelere til den yngre garde.  V-boy sliter litt med syngingen og ser litt ukomfortabel ut, noe som ikke spiller til hans fordel. Kan koste han finaleplassen.

Låt nummer 8 – Terra D’Água – Amanhã no mar
Veldig vanskelig å forstå seg på hva denne låten egentlig vil. Vanskelig å få tak på, en typisk tisse-pause-låt!

Låt nummer 9 – Nina Pinto – Meu coração não é meu
Fado-låt fra Nina Pinto. Fin melodi, men dette er nok en låt som ikke ville gjort det bra i Eurovision. Hun sliter også litt på de høye partiene.

Låt nummer 10 – Gonçalo Tavares – Rios
Endelig en låt som fenger. Denne har en god melodi og en god sanger. Fremstår som en av de bedre i kveld og burde gå videre til finalen.

Låt nummer 11 – Banda Trocopasso – O mundo de pernas para o ar
Smårockete pop-låt i litt ulik stil av det vi har hørt tidligere i kveld. Skiller seg litt ut og kan kanskje ta seg videre.

Låt nummer 12 – Seis Po’ Meia Dúzia – Pássaro saudade
Denne låten sunget av en jentegruppa skiller seg veldig ut fra resten av startfeltet med sin eventyrstil. Låten er artig sammensatt og den minner litt om Portugal 2009 i stilen. Lystig.

Følgende låter gikk videre til finalen

Banda Trocopasso – O mundo de pernas para o ar
Ricardo Martins – Caminheiro de mim
Seis Po’ Meia Dúzia – Pássaro saudade
Catarina Pereira – Canta Por Mim
Gonçalo Tavares – Rios
Rui Nova – Uma canção à Cid

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien