Jobber gratis for Eurovision

I desember 2009 søkte NRK etter frivillige til å hjelpe til med Eurovision finalene i Telenor Arena , nå har over 300 meldt seg som frivillige.

Det blir store kostnader av å lage Eurovision , totalt vil det koste rundt 211 Millioner Kroner. Takket være de frivillige som jobber gratis for arrangemanget vil  NRK spare hele 7 millioner kroner. I tillegg vil kanalen få inn ca 75 millioner kroner på billettsalget.

De fleste av de frivillige er bosatt i lokalområdet , men det er noen som velger å ta turen helt ifra Aserbaijan og Slovakia for å hjelpe til med den store folkefesten. 33 av de frivlillige er Nrk-ansatte , og de blir tatt ut i permisjon , men får vanlig lønn.

Noen av arbeidsoppgavene til de frivilige er å kjøre artister, være verter og å hjelpe til med å rigge scenen.

Telenor_Arena

Kilder: Dagbladet, Nettavisen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien