Fredag: Kvartfinale i Tyskland – Dette er artistene

tysklandFredag kveld starter det endelige alvoret for de unge, tyske håpene i «Unser star für Oslo». Etter to innledende- og to utslags-runder, gjenstår nå fem artister, som i kvartfinalen fredag, skal bli til fire.

De fem finalistene er:jenniferbraunJennifer Braun (18) er fra den lille byen Rüdesheim am Rheim i Hessen. Hun har kanskje hatt en fordel med å velge trygge låter fra kjente syngedamer: Blant disse Anastacia og Avril Lavigne. Hun overrasket allikevel noe med å velge Chaka Khans «Ain’t Nobody» i forrige sending.

christiandChristian Durstewitz (20) fra Hessen. Eneste hane i flokken, og har variert fra George Michaels «Faith» til egenkomponerte «Another Night«. Christian er et multitalent som kan traktere et hav av instrumenter utenom stemmen, fra kontrabass til piano foruten gitaren som han flere ganger har vist seg frem med.

kerstinfrekingKerstin Freking (21), Osnabrück i Niedersachsen, er et annet multitalent (innen kunst) som har sjarmert seg videre. Kerstin, med forbilder som Johnny Cash(…), har vist en liten alternativ linje i sine valg av låter – som f.eks. Alanis Morissette og Regina Spektors «Better«.

Lena Meyer-Landrut (18) fra Hannover, har kanskje hatt de mest utatvendte opptredene av de gjenværende finalistene. Hennes første fremføring, «My Same» (av britiske Adele) – ble raskt en YouTube-favoritt. Hun har fått litt kritikk over å ha fortsatt i samme spor, og spørsmålet er om og hvordan Lena også kan fremføre andre sjangre.

Sharyhan Osman (23) fra München er den eldste av de gjenværende deltakerne. Hun har blant andre Whitney Houston som stort forbilde, noe som kom frem i hennes valg av «I Have Nothing» i et av de tidligere programmene. I de to siste showene har hun derimot overrasket med å velge et egenkomponert bidrag («In The City«), samt en gammel jazz-standard.I medier og fora har Lena Meyer-Landruat allerede fra dag èn vært en yndling, men populariteten til Christian Durstewitz og Sharyhan Osman har steget bektraktelig gjennom de to siste sendingene.

Det blir også spekulert i om flyttinga av showet fra den kommersielle Pro7 til mer «voksne» ARD (Tysklands NRK) – kan ha noe å si for utfallet av morgendagens sending.

For eldre/flere nyheter om Tyskland – se linker under artikkelen.tysklandAlle data, kilder og bilder (med et par unntak): Unser Stars offisielle sider.Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien