Sverige: Startrekkefølgen i finalen er klar

sverigeKort tid etter at Andra chansen var ferdig i kveld og de to siste finalistene var klare, ble startrekkefølgen for neste lørdags Globen-finale offentliggjort. Det blir ungpikefavoritter som får æren av å både åpne og avslutte showet – Darin synger først, mens Eric Saade får det ettertraktede startnummer 10.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til hvilket startnummer de enkelte bidragene skulle få, da dette kan vise seg å bli utslagsgivende i en ellers jevn finale. Tradisjonelt er det startnummer 1, 6 og 10 som har gjort det best i Melodifestivalen de siste årene, mens startnummer 2 og 3 sjelden eller aldri kommer høyt (Caroline af Ugglas i fjor er unntaket som bekrefter regelen).

 
 
Etter at Melodifestival-guru Christer Björkman og hans nærmeste medarbeidere hadde tatt seg en tur på bakrommet og snakket sammen, ble startrekkefølgen offentliggjort nærmere midnatt:
 

1) «You’re Out Of My Life» – Darin

2) «Jag vill om du vågar» – Pernilla Wahlgren

3) «We Can Work It Out» – Andreas Johnson

4) «Kom» – Timotej

5) «Hollow» – Peter Jöback

6) «Unstoppable» – Ola

7) «I Did It For Love» – Jessica Andersson

8) «Keep On Walking» – Salem Al Fakir

9) «This Is My Life» – Anna Bergendahl

10) «Manboy» – Eric Saade

 
Av forhåndsfavorittene er det vel Timotej som har trukket det korteste strået, i og med at de kommer relativt tidlig i startfeltet og ligger inneklemt mellom to sterke ballader. De tre øvrige delfinalevinnerne kommer på rekke og rad mot slutten, og det mest fordelaktige startnummeret gikk altså til Eric Saade, som nok har størst grunn til å være fornøyd i kveld.
 
 
Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien