Filipa Azavedo representerer Portugal

portugalEtter en langdryg finale som varte til 01:30 norsk tid valgte Portugal (med god hjelp fra juryen) Filipa Azevedo – Há dias assim. Denne balladen skal altså representere Portugal i Eurovision Song Contest 2010.1. Filipa Galvão Telles – O amor não sabe
I og for seg en småkoselig låt, men får følelsen av at dette er noe du hører på Portugisiske småklubber en sen torsdagskveld, kanskje for et par tiår siden også.

2. Banda Trocopasso – O mundo de pernas para o ar
Smårockete pop-låt. Skiller seg litt ut og kan kanskje få en god plassering.

3. Jorge Guerreiro – Ai Lisboa
Kveldens første mannlige artist synger om hovedstaden i Portugal; Lisboa. Denne sangen er veldig repeterende og linjen «Ai Lisboa» kommer om igjen og om igjen og man mister interessen selv om man svinger med til denne typiske Portugisiske låten i begynnelsen.

4. Ricardo Martins – Caminheiro de mim
Ricardo står stille bak keyboardet sitt, men leverer en god vokalprestasjon til enda en typisk Portugisisk låt. Kan komme videre. Denne blinde sangeren kan også få en del sympatistemmer, men vi skal ikke gå bort fra det faktum at han leverer en god fremførelse av sin egen låt.

5. The Agency – É assim que as coisas são
Enda en småkoselig ballade, nå fra en gruppe. Den tar seg litt opp utover i låten, men er nok ingen trussel for de andre låtene.

6. Seis Po’ Meia Dúzia – Pássaro saudade
Denne låten sunget av en jentegruppa skiller seg veldig ut fra resten av startfeltet med sin eventyrstil. Låten er artig sammensatt og den minner litt om Portugal 2009 i stilen. Lystig. Kan bli en publikumsfavoritt!

7. Nuno Pinto – Fogo lento
Pop-rock fra Nuno. Han klarer seg vokalt sett, men selve låten har ikke noe ved seg som gjør at den sitter. Typisk radiolåt i Portugal sies det. BVar visstnok publikums i semifinale 1. Kan komme topp 3.

8. Catarina Pereira – Canta por mim
Forhåndsfavoritten Catarina stiller med en sang skrevet av Andrej Babic (Kroatia 2003, Slovenia 2007, Portugal 2008 bl.a.) og Carlos Colheo. Canta Por Mim går i et helt annet tempo enn sangene hittil og med de portugisiske rytmene som er lagt til i låten, som forøvrig også ble sendt inn til Slovenias finale, kan den kanskje vinne hele finalen?

9. Filipa Azevedo – Há dias assim
Denne låten er en rolig småpen ballade som vokser litt utover i sangen. Filipa synger også meget bra. Kan overraske. Den blekner litt i forhold til Canta Por Mim.

10. Gonçalo Tavares – Rios
Enda en låt som fenger. Denne har en god melodi og en god sanger. Fremstår som en av de bedre i kveld og burde gjøre det bra.

11. Vanessa – Alvorada
Vanessa ser flott ut i sin lange hvite kjole. Vindmaskinen er på plass når denne dramatiske balladen fremføres. Litt mer trøkk i denne og derfor gjør den det nok bra. Godt fremført og høster stor applaus.

12. Rui Nova – Uma canção à Cid (O sol e as estrelas)
Typisk rolig ballade som kommer fra Portugal støtt og stadig (se: Semifinale 1). Har ingen sjanse i dette sterke feltet, som andre semifinale er. Sangeren har heller ikke den beste utstrålingen.

Resultat

Jury

12: Filipa Azevedo
10: The Agency
08: Vanessa
07: Nuno Pinto
06: Catarina Pereira
05: Banda Trocopasso
04: Gonçalo Tavares
03: Seis Po’ Meia Duzia
02: Ricardo Martins
01: Jorge Guerreiro

Publikum:
12: Catarina Pereira 
10: Ricardo Martins
8: Banda Trocopasso
7: Filipa Azevedo
6: Vanessa
5: Nuno Pinto
4:Seis Po’ Meia Duzia
3:Gonçalo Tavares
2: The Agency
1: Rui Nova

Totalt:
19: Filipa Azavedo
18: Catarina Pereira
14: Vanessa
13: Banda Tropocasso
12: Ricardo Martins
12: Nuno Pinto
12: The Agency
7: Seis Po’ Meia Duzia
7: Gonçalo Tavares
1: Rui Nova
1: Jorge Guerreiro
0: Filipa Galvão Telles

Folk i salen var ikke veldig fornøyd. Catarina var et par jurystemmer (hver av de 20 juryene ga 1-12 hver) fra å vinne.

Her er vinneren: Filipa Azevedo – Há dias assim

{youtube}keO2ZIltPhQ{/youtube}

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien