Me And My Guitar for Belgia

belgiaI kveld skulle altså den belgiske sangen for Eurovision Song Contest presenteres. I et show som varte i litt over en time, ble det mye tid til både prating og latter og veldig få seriøse ting. Kveldens show var egentlig bare en unødvendig utdragning av noe som kunne ha tatt en halv time toppen. Men mimring og eksperter, både fra mote og musikksiden, pluss mange celebre gjester, gjorde at kveldens sending ble en fin fornøyelse, for de som skjønte noe av det som ble sagt.

Noe av det som ble tullet med i kveldens show var Norge. Vi ble beskyldt for både det ene og det andre. Det belgiske publikumet lo når de så bildet av Didrik, det ble påstått at det eneste vi hadde innen matveien var havregrøt og skrei, ja de hadde til og med dratt vikinger og troll inn på scenen. Og på toppen av det hele, sa de at Tom måtte belage seg på rare toaletter i Norge. Og de påsto at vi badet i øl og champange og Tom danset hallingdans!

Tom

Men nå over til Tom Dice. Dice-navnet ble til visstnok til når han hadde blitt avvist av ei jente og ble trøstet av vennene sine med terningspill (som mange vet er dice på norsk terning). Det vises en reportasje, der han før konkurransen har han vært i hardtrening for å miste noen kilo. Blant annet med joggeturer både morgen og kveld, med faren hengende etter på sykkel! De kalte han flere ganger en skikkelig sportsmann.

Etter reportasjen sang Tom utdrag av noen sanger programledereren og ekspertene har valgt ut. Sangene var: «Use Somebody» av Kings of Leon, en flamsk sang og «Like a Virgin» av Madonna. Så kom noen av ekspertene på scenen og blant dem var Sergio, som deltok for landet i 2002. Etter det ble det mere venting og unødvendig snakk.

Endelig var det klart for verdenspremie på sangen hans. Den het «Me And My Guitar» og Tom sto alene på scenen med gitaren sin. Sangen kan minne om en ballade, men bygger seg opp etter hvert. Sangstemmen hans var det i hvert fall ingenting å utsette på. Det er altså denne sangen som han skal fremføre i den første semifinalen i Oslo. Synd at den ikke er i den semifinalen vi kan stemme i, for da hadde den fått min stemme.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien