Seier for «Music group of Peter Nalitch» i Moskva i kveld

russlandI kveld har altså Russland valgt sin kandidat til Eurovision Song Contest. I en storslagen finale fra et TV studio hos RTR 1 har «Music group of Peter Nalitch» nettopp gått seirende ut av finalen og får representer Russland i Oslo i mai med melodien «Lost and forgotten».

Showet åpnet med et farvesprakende dansenummer og midt inne i dette åpenbarte Alexander Rybak seg. Han spilte «Fairytail» til stormende jubel fra salen før alle artistene en etter en ble presentert på scenen. Så tok de galakledde programlederne Alexandra og Dimitrij plass på scenen og finalen var i gang.

Det har ikke har vært mulig å fremskaffe alle bidragenes tittel og alt fra den russiske finalen står på russisk. Noen steder er det derfor bare artistenes navn som vil være nevnt i den startrekkefølgen som de framførte bidragene.
1) Princessa Avenue Lovers Gruppa framførte en ganske stille og rolig ballade, som i for seg var vakker men som ville fått Telenor Arena til å sovne. Gruppa bestod av vokal, gitar og flygel og totalt sett låter dette bra, men inntrykket er desverre alt for kjedelig.

2) Jay SteverI love, I love, I love, I love you: Jay framførte en slags calypsolignende melodi som i mine ører var helt håpløs. Teksten I love I love I love you gikk igjen hele tiden og det meste virket bare totalt utdatert.

3) Dva golosa er en trist og håpløs ballade fra Ana, som stod i grell kontrast til den fargesprakende scenen. Bidraget må bare forbigåes i stillhet. Lunken applaus fra publikum.

4) Miusha er neste artist ut. Bidraget er at makkverk av et underground låt og framførelsen er så uinspirerende som det overhode er mulig å få til. Bidraget står til stryk hos meg.

5) Para-bellum – Ptitsa Duoen framfører en rapp/sang som heller ikke er i ørefallende. Tror meningen med dette er at det skal lyde som Eminem. Så langt virker alt bare trist og depresivt i denne finalen.

6) Pyotr Sahov – Ya uletayu: Pyotr synger en dødstrist sang og ser like trist ut selv. Helt grusomt.

7) Trodde bunnen var nådd men Oleg Bezinskih kommer ut og synger en opera/falsett lignede sang, som til en forandring har en rytme. Det låter helt grusomt men han får stor jubel fra salen. Når jeg tenker etter synes jeg den ligner noe fra «Phantom of the Opera»

8) Nathalia Terekohva – Everything Nathalia er neste kvinne ut. Hun sammenlignes med Celine Dion men lengre unna Celine kan man ikke komme. Melodien er en håpløs rockemelodi av et eller annet slag og det eneste positive som kan sies er at stemmen hennes holder.

9) Jet Kids er neste gruppe. Dette er en jentegruppe som forsøker å synge litt tyngre rock’n roll på en litt barnslig måte. Synn og si det men dette er den minst dårlige låta så langt.

10) Pavla – Infatuated Pavla gjør entre og hun har både en melodi og et show. Kveldens klart beste opptreden og melodi så langt. Pavla har dessuten utstråling og tydelig engelsk uttalelse og det er mulig for undertegnede å fange opp at melodien heter «Infatuated»

11) Ekaterina Frolova –Tout va bien Ekaterina har valgt å synge sitt bidrag på fransk. Fransken funker men melodien er helt håpløs og dessuten synger damen ganske surt. Nei dette var grusomt.

12) Ed Shulzhevskiy – Without you er neste man ut. Melodien begynner litt tregt men tar seg opp til noe mere taktfast. Desverre har ikke Ed noe stemme å snakke om, så han klarer ikke å løfte låta til den funky melodien den skal være. Men klart et av de bedre bidragene.

13) Music group of Peter Nalitch – Lost and forgotten Gruppa synger kanskje kveldens fineste ballade så langt. Veldig melankolsk og nesten litt sakralsk låter det og publikum liker det de hører. Desverre sitter ikke de høye tonene som de skal og det drar ned noe. Men en klart godkjent framførelse. Får meg til å tenke på Portugal og «Fado»

14) Buranovskiye babushki er gruppe med 6 eldre damer (babushkaer) som synger en ganske fengende etnisk melodi i moderne innpakking. Melodien får taktfast klapping gjennom hele framførelsen og denne vil nok høste poeng. fra både TV seere og jury. Kveldens beste så langt.

15) Så er det klart for Alexander Panaiotov, veteranen i disse samenhenger. Han synger melodien «Maya Showtime» som er en rytmisk melodi som tydligvis skal handle om maya folket. Han har med seg en dansegruppe men hele opplevelsen blir ganske slitsom. Dessuten sprekker Alexanders stemme flere steder og det er ikke sikkert dette holder til pallplass selv om jubelen fra salen var stor.

16) Klart for Nano med Take it away som er nok en rockelåt. Vokalt låter det bra men melodien holder ikke mål, Det blir veldig slitsomt etter kort tid. Nei dette synker nok til bunnivå i mine ører.

17) Natalia Damas & L’brand med låta Much closer består av fem menn i sorte dresser og Natalia Damas i irrgrønn kjole. Dette er et slags rytmisk bidrag som man ikke blir helt klok på. Litt Liebertango, litt funk og litt a capella. Underlig blanding og interessant låt, men ikke bra nok for ESC.

18) Alena Roxis byr på en flott melodi som antagligvis heter «My Tears«. Vokalen er litt shaky i begynnelsen men det tar seg opp. En ganske flott dramatisk ballade med et godt orkesterarrangement. Ville ha passet god i ESC og håper den vil være med om å kjempe om seieren.

19) Antonello Carozza er fra italia og synger på italiensk. Melodien begynner med et interessant trommeforspill men når selve sangen begynner mister man fort interessen, Melodien er komplisert sammensatt og vil være umulig for noen å huske. Det hele blir bare anmasende selv om Antonello prøver å sjarmere det russiske folk som bare italienere kan. Dette bærer nok ingen steder er jeg redd.

20) Polina Kozhikova – For You Polina synger klart best engelsk av deltkerene. Hennes bidrag er en dyster og litt tung melodi som like gjerne kunne være tatt ut i fra en Lloyd Webber musikal. Den er vakker og grusom om hverandre. Hun har en flott stemme og høster dundrende applaus fra publikum i salen.

21) Jente trioen Los Devchatos framfører kveldens låt med mest driv. Litt «Lady Marmelade» over låta og vokalen. Lurer på om dette ikke er kveldens beste famførelse og melodi? Publikum er i hvert fall med og applausen er stor.

22) Yulika framfører en russisk etnisk melodi i en blanding av salsa/samba takt. Melodien er slett ikke dum og får publikum til danse med i rytmene. Men holder dette til ESC da? Nei jeg tror ikke det. I studioet i Moskva ja, men i Telenor Arena nei.

23) Elena Esenina, vakker kvinne kledd i sort med tre hvitkledde bruder og to stilige brudgommer, så kan man gjette hva sangen handler om. Melodien er en ganske vakker ballade avbrutt av et mellomparti som minner om en klagesang.. Elenas stemme holder i lange baner og dette bidraget hører også til i topskiktet i kveld.

24) Alaska er en gruppe som framfører typiske etnisk russisk musikk. Her kan man danse som kosakker eller casachock og melodien går bare raskere og raskere. Inget nytt eller originalt da dette er noe man har hørt fra balkan og øst 100 ganger før.

25) Scenakardia framfører rap på russisk til stor fornøyelse og taktfast applaus fra salen. Melodien er fengen nok og kan kanskje ha en sjanse til palplassering.Mens det russiske folk stemmer er det Dima Bilan som står for underholdningen. Han gjør en utvidet og annen verson av «Belive» en den han vant med i Beograd. Publikum er henrykt og jubelen vil ingen ende ta.

Nytt pausenummer, denne gangen av en barnestjerne som synger kveldens absolutte beste ESC låt. Denne burde vært med i konkurransen og vunnet. Da ville Russland sikkert vært med å kjempe om en plass på toppen i Telenor Arena.

Neste man ut er Alexander Rybak med «Europe Skies» Han gjør igjen en glimrende opptreden med denne låta og publikum vifter med store bannere av Alexander. Det er lett å se at denne unge mannen er populær i Russland.

Det er klart for poengene og det er 50 % jury og 50 % telefon/sms/internett stemmer som avgjør vinneren. Stemmene deles ut på et øyeblikk og plutselig er «Music Group of Peter Nalitch» kåret som vinner.

{youtube}9kSPnKTlmj4{/youtube}

Poengfordelingen så slik ut:

1.The Peter Nalitch band – 20.9
2.Oleg Bezinskikh – 16.1
3.Buranovskiye Babushki – 12.9
4.Jet Kids – 11.8
5.Pavla – 10.9
6.Alexander Panaiotov – 10.6
7.Ana – 10.1
8.Antonello Carozza – 9.4
9.Natalia Damas & Lbrand – 9.2
10.Para-Bellum – 8.6
11.Ed Shulzhevskiy – 8.2
12.Yelena Yesenina – 7.9
13.Los Devchatos – 7.5
14.Princessa Avenue – 7.2
15.Scenakardia – 6.9
16.Yulika – 6.6
17.Natalia Terekhova – 6.3
18.Polina Kozhikova – 5.8
19.Nano – 5.1
20.Yekaterina Frolova – 4.4
21.Jay Stever – 3.9
22.Miusha – 3.4
23.Alaska – 2.7
24.Alena Roxis – 2.0
25.Pyotr Sukhov – 1.6


 

 


Del:
Relaterte artikler