10 millioner til Grand Prix (ESC)

baerumkulturBærum kommune har i dag lettet på sløret for sin bruk av pengesekken til finaleukene for Eurovision Song Contest (på folkemunne: Melodi Grand Prix) i mai.

Ti (10) millioner skal brukes på arrangementer, lønn, markedsføring og «uforutsette utgifter» rundt arrangementet. Dette er kroner som er tiltenkt som goder til kommunens innbyggere og besøkende, og har indirekte ingenting med selve arrangementet i Telenor Arena å gjøre.

Beløpet fordeler seg på alt fra kost for frivillige, vakter, telt og midlertidige scener – lyd og lys for lokale arrangement, til markedsføring, moms og lønnede prosjektmedarbeidere.

Bærum kommune understreker at midlene hentes som «engangsutgifter» fra eget fond, og ingen poster eller nedskjæringer vil ramme kommunens innbyggere.

Samtidig har både kulturskoler og grunnskoler startet prosjekter relatert til den kommende ESC-finalen, og det er ingen tvil om at kommunen virkelig fremmer både interresse og engasjement utover det planet som vanligvis forbindes med konkurransen.

Kilder: Budstikka, Bærum kommune – Bilde: Bærum kulturhus fra Bærum kommune

Del:
Relaterte artikler