Unser Star: Semifinale – Lena Meyer-Landrut og Jennifer Braun i finalen

unserstarlogo

Hvem blir de to finalistene til finalen i Tyskland fredag?

De fire artistene fremføre i denne semifinalen to låter hver: Deretter ble en av de fire stemt ut, slik at man i siste halvdel av programmet ble stående igjen med tre. Etter en ny fremføring, avgjorde så telefonstemmer hvilke to som ville gå videre til fredagens finale.

I kveld var jurymedlemmene (igjen) to kjente tyske artistansikter: Barbara Schöneberger (wiki) og Jan Delay (wiki).




1. Christian Durstewitz (mer info)

christiandFremførte: 1. I’m Yours (Jason Mraz) – En frisk og helt grei gjennomkjøring. Litt smårusk her og der, men det trenger ikke bety noe. Jeg synes Christians stemme har fått et litt skarpere/hesere gjennom programmen, og det kom klart frem her. Når han i tillegg har startet å sjarmere litt mer på scenen, ser vi nok Christian seinere i kveld også. Fin tilbakemelding fra juryen.

2. In Your Hands (Charlie Winston) – Nok en bra fremførelse – inkludert munnspill og noen dansetrinn (samtidig). En liten sjarmoffensiv for finalebillett? Mulig var denne fremførelsen noe svakere enn den første, men Christian forblir en sterk kandidat. Gode tilbakemeldinger fra jurygjengen, nok engang.


2. Kerstin Freking (mer info)

kerstinfrekingFremførte: Hands Clean (Alanis Morissette) – Kerstin er søt og sjarmerende, og fortsetter med å velge fra sin litt alternative amerikanske syngedame-sangbok. Til tross for at hun tydelig har en form for personlighet i stemmen, sitter jeg allikevel igjen med en følelse at Kerstin er den mest typiske Idol-deltakeren av de fire. En grei, men kanskje litt svak fremførelse? Tross alt: Igjen forholdsvis hyggelige uttalelser fra juryen.

Kerstin ble stemt ut etter første bidrag.




3. Lena Meyer-Landrut (mer info)

Fremførte: 1. Mr. Curiosity – og kveldens andre låt fra Jason Mraz. Her kom Lena endelig med det mange har etterlyst tidligere: Noe helt annet, for hennes del en ballade. Og når hun først tok sjansen skjedde det med stil. En flott og sår fremførelse, som tydelig tok både publikum og jury med storm. Garantert videre!

2. The Lovecats (The Cure) – Låt midt i blinken for Lena, som her er tilbake i et nummer hun har gjort mange ganger før – selv om denne tidlige The Cure-låta er noen år eldre enn tidligere låter. Stilig og stødig opptreden, men på langt nær frysningene fra første opptreden i kveld. Forblir en favoritt, mye på grunn av stemmen og sjarmen.


4. Jennifer Braun (mer info)

jenniferbraun

Fremførte: 1. Heavy Cross (Gossip) – Bra fremførelse med trøkk i stemmen, stødig uten en falsk tone. Denne låta er steintøff i original-versjonen, men Jennifer klarte allikevel å gjøre denne fremførelsen til sin egen. Spørsmålet blir allikevel om hun har særpreg nok i motsetning til et par av de andre kandidatene. Juryene var imponerte, men savnet litt mer engasjement på scenen.

2. Hurt (Christian Aguilera) – Et litt overraskende valg fra Jennifer denne gangen, og låtvalget er kanskje smart som sistevalg. Allikevel, dessverre virker det som om dette blir for ambisiøst for Jennifer – og stemmen hennes virker som rett og slett ikke passer til låta. Hun er også tydelig nervøs, da mikrofonen skjelver. Gode tilbakemeldinger allikevel…


Ut etter første låt: Kerstin Freking

Finalistene til fredagens finale: Lena Meyer-Landrut og Jennifer Braun.

Finalen i Tyskland: Unser Star für Oslo – blir sendt på ARD – Das Erste førstkommende fredag kl 20:15.

tyskland




Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien