Malcolm Lincoln: «Siren» vinner av Eesti Laul 2010!

estland

Fredag kveld åpner den Estiske tv-stasjon ERR op for fest, når Eesti Laul 2010 sendes ut til seerne, for at finne representanten for landet, som skal kjempe for de blå/svart/hvite farger i Norge. 155 sange er blevet til 10, hvor i blandt man finner en tidligere Eurovisjons-deltaker, men da var det for Svejts.

 

 Det har ellers været en hård tur, før end at de 10 bidrag kunne blive fundet, for Estland var et av mange lande, som måtte sande at økonomien gør ondt i disse tider, og derfor var tæt på at melde fra på dette års sang-konkurranse, og dervet satse pengene på OL & VM i fotboll, men i sidste ende, så lykkedes det at skaffe midler, og derfor også opbakningen, så det sangglade folk atter sikrede sig en plass i år.

estlandfinalister

De 10 heldige finalister er:

Estland stiller i første halvdel av semifinale 1. Se også de øvrige artikler, som beskriver den lange vei Estland har haft, før Eesti Laul 2010 blev en realitet!
 

Del 2 – Finalen i Eesti Laul 2010:

  

estlandfinale

Fredag kveld blev finalen i Eesti Laul avgjort i Estland, vinneren blev Malcolm Lincoln med sangen «Siren» – han vandt etter en tæt kamp med den tidligere Eurovisjons-deltaker Lenna Kuurmaa. Hele ballet åpnede med en sang fra fjorårets estiske representant, Sandra fra Urban Symphony. Deretter startede festen, og de 10 bidrag blev fremført, avbrudt af de 2 mandlige verter, som underholdt med filurlige parodier.

 

Etter at de 10 bidrag var presentert, var det tid for avstemning – det hele skulle avgjøres med 50% jury/ 50% seer-stemmer, i juryen sad blandt andet den første estiske vinner fra 1994, Silvi Vrait. Etter at juryen havde givet sine stemmer, førte Lenna Kuurmaa pent (94 poeng), over nummer 2 som var Violina feat Rolf Junior (83 poeng), og med Malcoln Lincoln som en sikker nummer 3 (74 poeng). Alle poengene blev nu omregnet, med 1 plassen som fik 10 poeng, 2. plassen 9 poeng, og så fremdeles nedav.

 

Deretter var det atter tid til underholdning, medens at stemmerne fra seerne blev gjort op – rock & et stort mande-kor inntok scenen, og gav minner for noget erke baltisk/finsk rock, krydret med stor-kor! Da de havde givet et par numre, var det tid for seernes stemmer, der var bred enighet med juryens valg, helt op til top 3, for seernes 3. plass gik til Violina feat Rolf Junior – med 9 poeng fra juryen, og 8 poeng fra seerne, så endte de på 3. plassen. Og så blev det tid til en superfinale, hvor seerne skulle stemme mellem Lenna & Malcolm.

 

I avstemningstiden kom rockbandet & mandekoret atter på scenen, og gav et nummer med rock toner av den høje slags. Derpå var det avgjørelsens minut, vinner av superfinalen blev som sakt Malcolm Lincolm med sangen «Siren» – og dervet vannt han turen til Norge i Mai, og Lenna må se sin sjanse for at generobre Eurovisjons-scenen for slut, i hvertfald for denne gang!

{youtube}Pllz_SZ1yL0{/youtube}

estland

Del:
Relaterte artikler