Josh Dubovie representerer Storbritannia i Oslo (oppdatert)

storbritanniaStorbritannia har i kveld valgt sin representant til Eurovision Song Contest. I et spennende uttagningsheat har det britiske folk valgt Josh Dubovie til å synge Pete Waterman og Mike Stocks  «That sounds good too me” i Telenor Arena den 29. mai.

En strålende opplagt og slagferdig Graham Norton, som har overtatt kommentatorrollen i BBC etter folkekjære Terry Wogan, ønsker TV-seerne velkommen og presenterer dommerpanelet: juryformann Pete Waterman , Jade Ewan (fjorårets representant for UK i ESC) og Bruno Tolioli (fra den engelske ”Skal vi danse”).

Selve showet er delt inn i 2 deler. I den første skal de seks finalistene synge hver sin coverlåt skrevet av Stock, Atkin and Waterman og til slutt synger de en coverlåt sammen i en gruppe.

Dommerpanelet skal ut i fra disse opptredene velge ut tre artister som går videre til finalen og får framføre hver sin verson av melodien som skal representere Storbritannia i Oslo.

Artistene synger i denne rekkefølgen:

Karen Harding er første kvinne ut og synger «What Do I Have To Do» (opprinnerlig Kylie Minouge) Pete Waterman er fornøyd med opptreden, Jade er også fornøyd men Bruno ville ha hat litt mer styrke og tæl i framførelsen.

Alexis Gerred synger som nr 2 og framfører «Never gonna give you up» (opprinnerlig Rick Astley). Det høres litt ut som en karaokeverson og Pete synes det er litt flatt, Bruno er fornøyd og Jade sier at det ser ut som om han koste seg men ble litt anpusten på slutten.

Uni 5 synger “Last thing on my mind”(opprinnerlig  Bananarama). Pete sier de ikke fungerer som en gruppe , Jade er enig i dette og  Bruno synes dette bare er sånn ok.

Esma Akkilic, synger “This time I know it’s for real” (Donna Summer)  Pete synes hun synger fantastisk til å være bare 17 år. Jade likte opptredenen veldig godt.

Josh Dubovie framfører “Too many broken hearts” (opprinnerlig Jason Donovan) og synger veldig bra og alle tre dommere er fornøyd med framførelsen.

Miss Fitz framfører “Better the devil you knows” (opprinnerlig Kylie Minouge og Steps) Jentene synger også bra og juryen er gjennomgående fornøyd, har bare noe å bemerke i forhold til harmonien på slutten.+

Gruppeopptreden: Alle synger sammen ”Take a chance on me” (Abba)  og ”Dancing Queen (Abba). Det låter gjennomgående bra bra men Miss Fitz gjør i det store og det hele best inntrykk i gruppefremførelsen.

Så presenteres det en recap av artistene og det vises noe klipp av andre deltager i ESC 2010 og hva Storbritannia skal konkurrere mot før juryen annonserer sitt valg av artister til «Gullfinalen». De utvalgte heldige er: Alexis, Esma og Josh og de får alle framføre melodien » That sounds good too me» , med melodi av Pete Waterman og tekst av Mike Stock.

Alexis gjør en ganske overbevisende verson av melodien, som høres ut som en litt utdatert ESC schlager.

{youtube}Cvzj-4VI6EU{/youtube}

Esmas versjon kan lignet litt på Nicky French men hun er ikke overbevisende nok og glemmer teksten. Tror ikke England ønsker seg et nytt «Gemeni» øyeblikk i finalen.

{youtube}jaEfkMt79Oc{/youtube}

Josh gjør igjen en grei framførelse med innlagt dansenummer. Vokalen er litt «shaky» (nerver?) men med litt mere øvelse kan dette nok bli ganske bra-

Og mens det britiske folk stemmer underholder «Sugarbabes«, som slipper sitt nye album på mandag og Alexander Rybak med Frikar. Alexander mottar igjen strålende applaus og hele salen synger med i «Fairytail».

Avstemmingen er over og vi får et resultatet: På tredje plass Esma, på andre plass Alexis og vinneren er Josh.  Storbritannia vil i år altså bli representert av Josh Dubovie med melodien «That Sounds Good Too Me» i Eurovision Song Contest.

EscNorge ønsker Storbritannia lykke til i Oslo og du kan høre vinnerversjonen nedenfor.

{youtube}FKtWTdgUJzs{/youtube}Del:
Relaterte artikler