Tyskland sender Lena Meyer-Landrut til Oslo

Tysklands bidrag til Oslo blir Lena Meyer-Landrut med «Satellite». Vi fulgte finalen i Unser Star direkte via ARD, Tysklands svar på NRK.

unserstarlogo

Gjennom flere uker har vi fulgt opprinnelig 20 håpefulle artister. Disse har gjennom en Idol-lignende uttakning, sakte blitt færre og færre etter hvert som programmene har gått ut av lufta i hele februar og mars. Med nestor og juryformann Stefan Raab og flere store profiler som eksperter i disse showene, ble det tirsdag endelig avklart hvem finalistene ble.

Lena Meyer-Landrut har fra først stund vært en favoritt både i hjemlandet og på flere nettsider – mens Jennifer Braun sakte har stått frem som noe av en joker i konkurransen.

Foruten Stefan Raab – var kveldens to jurymedlemmer ikke ukjente Xavier Naidoo (wiki) og Stefanie Kloß fra Silvermond (wiki).

Finalistene Lena Meyer-Landrut og Jennifer Braun fremføte i finalen utvalgte låter hver sin gang – samt en tredje låt hver for seg: Fire bidrag i alt. Den beste fremføringa av hver artist, gikk via telefonavstemning deretter til en superfinale.

{wmv}tyskland2010{/wmv}

Her er vår oppdatering gjennom finalen:


jenniferbraun

1. Jennifer Braun (mer info)

Sang 1:»Bee»

Standard og søt poplåt med en litt sommerlig feeling, litt retro. Passer godt til Jennifers stemme. Litt kritikk for «stiv» fremførelse, men ellers var juryene positive til fremførelsen.2. Lena Meyer-Landrut (mer info)

Sang 1:»Bee»

Bruker samme arrangement av låta som Jennifer – ikke så uventet, da tyskerne kjører fullt band. Lena fremfører denne med sin sedvanlige sjarm, og kan score på det. Men hun mangler trøkket til Jennifer i stemmen – som kanskje må til for å heve denne småsøte låta? Juryen er mer opptatt av fremførelsen, og har tydeligvis allerede stor tro på Lena i kveld.3. Jennifer Braun

Sang 2:»Satellite»

Nok en midttempo popsak – som modulerer til refrenget. Litt monoton og glir ikke like slentrende inn i øret som første låt. Igjen virker det som om Jennifers stemme klarer å heve låta noe.
4. Lena Meyer-Landruat

Sang 2: «Satellite»

Her virker det som arrangementet er justert noe i forhold til Jennifers opptreden – men for meg virker det som om bidraget ikke passer verken Lena eller stemmen hennes. Jubelen er derimot overdøvende fra publikums side. Igjen er sceneopptreden absolutt mye freskere enn Jennifers, så får vi se hva som slår best ut utover kvelden….
5. Jennifer Braun

Sang 3: «I Care For You»

Kanskje beste låt til nå i kveld. Jennifer fremfører en typisk P4/radiolåt, litt amerikansk i uttrykket, med trøkk i stemmen. Ikke dårlig, men er den en vinnerlåt?


6. Lena Meyer-Landruat

Sang 4: «Love Me»

Her er Lena inne i et lett soulpreget show-uttrykk. Uten tvil den mest utypiske låta i kveld – med klare referanser til amerikanske scene/show-artister. Passer som hånd i hanske til Lena, og det kan være en fordel – selv om dette er langt unna hva vi forbinder med Eurovision-musikk. Stilig – men våger tyskerne dette?
Til superfinalen gikk disse to låtene, en fra hver av finalistene:

1. Jennifer Braun: «I Care For You»

2. Lena Meyer-Landrut: «Satellite»

Etter en ny fremføring, ble så vinneren stemt frem:  «Satellite» med Lena!
tyskland

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien