Klart for «Tri, pa jedan za Oslo» i Serbia

Endelig er det klart for finale i Serbia. I kveld står tre håpefulle artister klare i Beograd, alle med håp om å vinne billetten til Oslo.

maria_2007

Som tidligere annonsert valgte serbiske RTS i år, og endre sin utvelgelsesmetode til Eurovision for landet. Etter fjorårets tumulter la RTS det populære Beovizija på hylla, og satser i år på et helt nytt format. Tre spesialutvalgte artister står klare med en låt hver, alle skrevet av den kjente kompositøren Goran Bregovic.

De tre deltagerne er:

1. Emina Jahovic
2. Milan Stankovic
3. Oliver Katic

Kompositøren selv har avslørt at alle sangene er up tempo i Balkan stil.

Sangene de skal synge vil ikke bli avslørt før finalen går på lufta. I pausen blir det gjensyn med flere tidligere esc deltagere, for de ulike balkan landene. Severina(Kroatia 2006), Jelena Tomasevic(Serbia 2008), Maria Serifovic(Serbia 2007), Marko Kon(Serbia 2009), Zdravko Colic(Jugoslavia 1973) og Regina (Bosnia&Herzegovina 2009).

Vinneren vil kåres med 100% sms stemmer.

Serbia debuterte med seier i 2007. Serbia har vært en del av Serbia&Montenegro, og oppnådde en andre plass i 2004 og en 7 plass i 2005. Går vi enda lengre tilbake i tid var Serbia en del av det tidligere Jugoslavia, som debuterte i 1961.

Det vil bli laget en webcast på RTS sine hjemmesider. Programmet starter klokken 21:05, og kan sees her.

Under kan du se et klipp fra programmet «Srbija na vezi» der detaljer om finalen ble avslørt, samtidig intervjuer med de tre deltakerne.

serbiaFoto: NRK


Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien