Avsløringer om Oslo-finalen: Pauseinnslag, postkort – og scenen…?

Det har endelig begynt å komme noe informasjon rundt Oslo-finalene i mai i Telenor Arena. Et usedvanlig lukket NRK har helt til nå holdt kortene tett for brystet, men avslører nå detaljer rundt pauseinnslaget under finalen lørdag.

Madcon skal stå for en del av innslaget, med en nysrekvet låt «Glow». Denne skal danne grunnlaget og bakteppet for en nykoreografert dans, der dansere fra alle de 39 bidragslandene skal delta. NRK har allerede sent ut tre team i Europa, som nå filmer opptakene som skal brukes under finalen.

eurodans

Idéen til konseptet er temaet «Share The Moment», som også er en del av logoen for årets finale. NRK ønsker å vise at øyeblikket virkelig kan deles av alle, samme hvor man bor og stammer fra. En av de stor inspirasjonskildene til «Share The Moment» igjen – er fenomenet Matt Harding på youTube, og hans video «Where The Hell Is Matt?». Sett av over 27 millioner, med opptak av samme dans – i 42 forskjellige land over hele verden. (Se videoen her – popup).

I tillegg har NRK holdt av 200 rabatterte billetter for eventuelle håpefulle som ønsker å være med på dansen under innslaget – i salen! Det vil holdes egen audition på dette i begynnelsen av mai slik at her kan i prinsippet hvem som helst være med – kun ved hjelp av noen enkle dansetrinn.

Postkortene? Ubekreftede meldinger sier at disse skal være todelte: Hentet fra hvert bidragsland, med klipp fra et typisk «familiehjem» i landet.

NRK har nå de to siste ukene avslørt både programledere og nå deler(?) av pauseinnslaget. Mange venter nå i spenning på informasjon rundt scenen i Telenor Arena. Kanskje kan vi håpe på flere slipp fra statskanalen når EBU samles i starten av neste uke til gjennomgang av bidragene, samt trekning av startnumrene.

Nettsida Eurosong.hr har forøvrig offentliggjort dette bildet av scenen, men det foreligger ingen flere opplysninger om det vi ser under virkelig er hva vi vil få under finalene i Oslo.

 

Kilder: Kvinnheringen, NRK, YouTube, Eurosong.hr. Bilde: Screenshot fra «Where The Hell Is Matt»

Del:
Relaterte artikler