”Lykken Er”- Et Grand Prix Eventyr

På Edderkoppen Teater i Oslo går for øyeblikket et ”must” av en revy for oss MGP interesserte. Med samme konsept som ble brukt til ”Mamma Mia”, har Rune Dahl Bjørnsen skrevet manus til ”Lykken Er”, et fyrverkeri av en revy som tar for seg de fleste kjente Melodi Grand Prix bidrag gjennom 50 år. Tom Sterri står for den glitrende regien og de glamorøse kostymene er gjort av Cårejånni Enderud.

Handlingen er lagt til Ibiza og til åpningen av Sun-Swing hotellet der. Vennene Romeo og Oliver driver hotellet sammen og historien er en tynn suppe av komplikasjoner som oppstår når flørt, kjærlighet og rivalisering røres sammen. Men hva gjør vel det når mesteparten av replikkene er MGP bidrag gjennom 50 år? De mest klisjéfylte MGP tekstene får plutselig mening og i et forrykende tempo blir vi kjent med den profesjonelle flirten Romeo og den blyge Olivers venner og bekjente, som alle venter på Bobbysocks, som skal opptre ved åpningen av hotellet.

Vi møter bl.a. Hilde Lyrån, som divaen og vampen Guri Blanke, og vi får ustanselige hysteriske gjennsyn med ”Ven a bailar Conmigo” og kjolebytter som får originalen til å blekne. Birgitte Einarsen er Anita, Romeos forsmådde kjæreste og den håpløst forelskede Oliver spilles troverdig av Steinar Johansen. Terje Sporsheim er Arne Bendik, Olivers ex-kjæreste og profesjonelle drama-queen og casanovaen selv, Romeo, spilles fortreffelig og uimotstålig for alle kjønn av Eivind Dundas. Vår godeste Romeo har til slutt tre beilere på halsen og hvem skal han velge?

Se det ja, det får publikum i salen avgjøre. I en superfinale, ledet av Per Sundnes og Jostein Pedersen (begge mesterlig spilt av Morten Grøtnes), får publikum stemme via sms hvem av de tre finalistene Guri Blanke, Anita eller Oliver, som er den lykkelige vinneren av Romeo. Og mens publikum stemmer bys det på et strålende pauseinnslag, nemlig vår alles Elisabeth ”Bettan” Andreassen og Espen Grothjem . De gjør en forrykende versjon av ”Duett”, for i hver forestilling har man med en kjent MGP stjerne som gjesteartist.

Til allsang, trampeklapp, hikstende latter og stående applaus hadde publikum to uforglemmelige og hysterisk morsomme timer. Dette er en forestilling som det er umulig å bli i dårlig humør av og som varmt kan anbefales til alle som et vorspiel til hva du nå enn måtte gjøre etterpå. Det kan nok Guri Schanke selv bekrefte etter som hun selv satt i salen og moret seg kostelig over parodien om seg selv.

Forestillingen spilles helt fram til finalen i Eurovision Song Contest i Oslo 29. mai. Billetter og forestillingsdatoer finner du her

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien