Ukraina er endelig klare med sitt bidrag

ukrainaFor en time siden ble det klart: Ukraina har endelig levert inn et bidrag til EBU. Bidraget heter «Sweet people», og dermed er deltagerlisten for Oslo 2010 komplett.

De to siste ukene har det vært mye bråk rundt Ukrainas deltagelse i Eurovision Song Contest 2010. Først valgte de Vasyl Lazarovich i desember, der etter bestemte de at han skulle synge sangen » I love you». Etter flere beskyldninger om korrupsjon i den ukrainske kanalen NTU, ble hele ledelsen der sparket. Den nye presidenten i kanalen var ikke intressert i å ha Vasyl som representant, og ble enda mindre interresert da det ble klart at «I love you» ble veldig lunkent mottatt i Europa.

Dermed satte de i gang en ny jakt på et nytt bidrag og en ny artist. I løpet av tre dager ble den ukrainske artisten Alyosha valgt til representant. Deretter viste det seg at bidraget hennes «To be free» hadde blitt publisert tidligere, og ble deremed diskvalifisert. Etter flere spekulasjoner ble det klart at NTU beholder Alyosha som sin representant, men sangen var fortsatt uklar ved EBUs delegasjonsmøte i Oslo på mandag.

Nå er derimot bidraget klart. Sangen «Sweet people» kan du se rett nedenfor.

Kilder:
1. eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien