Kristina topper radiolistene i Slovakia

slovakiaDenne uken, som i de to foregående ukene, ligger Kristinas «Horehronie» på toppen av spillelistene til radiostasjonene i Slovakia. Hun slår blant andre artister som Lady Gaga, KE$HA, Rihanna og Train.

Sangen Horehronie handler om et populært område i Slovakia som har mye flott natur og som er en turistattraksjon i landet. Teksten er skrevet av Kamil Peteraj, en slovakisk poet og låtskriver. Han sa at en natt fikk han ide om å skrive en låt som handlet både om øst og vest. Dermed skrev han om Horehronie som ligger sentralt i Slovakia. Det var hans måte å prøve og forene øst -og vest-europa gjennom musikk i Eurovision Song Contest.Sangen handler om forholdet mellom mennesket og naturen.

Tekst:

Horehronie

When the sun goes down in Horehronie, I want to sing, die and live. When the sun goes down in Horehronie, I wish I could get closer to the sky I’m lying on the grass and dreaming, of what, I don’t even know myself In the breeze that gently sways me, when the sun is at its lowest point

The most beautiful trees are in Horehronie, a silent brotherhood is telling me: come I come back here when I feel sad, the trees are saying, I’m lying on the grass and dreaming, of what, I don’t even know myself In the breeze that gently sways me, when the sun is at its lowest point

When the sun goes down in Horehronie, out there somewhere far away our bell is ringing When it hurts, let it hurt, one day it will vanish in the black mountain I’m lying on the grass and dreaming, my eyes are crying softly In the breeze that gently sways me, when the sun is at its lowest point

I’m lying on the grass and dreaming, my eyes are crying softly In the breeze that gently sways me, when the sun is at its lowest point

The most beautiful trees are in Horehronie

Kristina Pelakova er 22 år gammel, har danset og sunget siden hun var liten og har tidligere gitt ut ett album kalt  «…ešte váham».  I år skal hun altså representere Slovakia i Eurovision Song Contest. Slovakia har ikke gjort det bra i ESC. I år er det femte gangen de er med – de deltok også i -94, -96, -98 og -09. De har oppnådd 18, 19 og 21. plass og i 2009 kom de sist i sin semifinale. Kan de kvalifisere seg i år og få sin beste plassering noensinne? Mye tyder på det!

{youtube}kghCqyMLPFA{/youtube}

Kilder: Wikipedia1,2,3. Ifpi.

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien