Ian Wright leder Eurovision Countdown

Tradisjonen tro får vi også i år et gjensyn med programmet «Eurovision Countdown». Dette er EBU og NRK sitt eget program der årets bidrag blir vist, og vi blir bedre kjent med vertslandet og vertsbyen. I år er det Ian Wright som skal lede dette programmet. Han kjenner du kanskje igjen fra Melodi Grand Prix tidligere i år da han hadde ansvar for pauseunderholdningen.

Ian_wright

Ian Wright er en meget kjent britisk programleder. Igjennom reiseprogrammene «Globe trekker» har han gjort seg veldig populær i TV-verdenen. Programmet vises forøvrig på TravelChannel her i Norge, for de som får inn denne kanalen.

Målet med Eurovision Countdown er først og fremst å vise frem de 39 bidragene som skal delta i mai. Det andre målet er å vise Norge og hvordan det er å leve her. Ian skal gjennom tre programmer ta for seg hvordan det er i et norsk hjem, han skal reise ut på den norske landsbygda og han skal finne det beste setet på Telenor Arena. I tillegg skal han snoke rundt i redaksjonen til Eurovision Song Contest i håp om å få frem flere detaljer om finalen, og helt til slutt får vi Norges historie på seksti sekunder.

Ifølge Ian selv ser han frem til oppgaven og han sier også at han trives godt med oss nordmenn. På spørsmål om hva som er hans favorittbidrag svarer han klart: Bucks Fizz med «Making your mind up», Storbritannias 1981 bidrag som også vant konkurransen.

Fjorårets Eurovision Countdown kan sees her.

Under kan du se noen tabber gjort av Ian Wright, under innspillingen av tv serien Globe trekker.


Kilder:
NRK

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien