Flere nordmenn i ESC 2010

Som alle etterhvert vet er det Didrik Solli-Tangen som skal representere Norge i Eurovision Song Contest 2010, medbidraget «My Heart is Yours». Denne sangen er skrevet av Hanne Sørvaag og svensken Fredrik Kempe.

Det kanskje ikke alle vet er at «My Heart is Yours» på langt nær er det eneste bidraget der nordmenn er med. Det er ytterligere tre bidrag som kommer til Oslo med minst en nordmann på laget, nemlig Kypros, Romania og Georgia.Kypros bidrag er skrevet av de to kypriotene Nasos Lambrianides og Melis Konstantinou, og den fremføres av Jon Lilygreen and the Islanders. Medprodusent og korist på dette bidraget er en relativt ukjent norsk kvinne, Sylvia Strand, som i tillegg til å produsere og synge også er gift med trommeslageren i The Islanders.

Romanias bidrag i år, «Playing With Fire», fremføres av Ovi og Paula. Begge er rumenske, men Ovi har bodd og arbeidet i Norge i rundt 20 år. Han har også deltatt i Melodi Grand Prix to ganger, uten den helt store suksessen. Men Ovi er ikke den eneste med tilknytning til Norge på dette bidraget. Hans faste låtskriver- og produksjonspartner Simen Eriksrud ble også kreditert låta, noe som førte til protester etter den rumenske finalen.

Ingen utenlandske låtskrivere kan nemlig levere bidrag i den interne utvelgelsen i Romania. Ovi opplyste senere om at Eriksrud kun ble kreditert som låtskrivere, på grunn av «produksjonsinnput»… 

Det siste bidraget med norsk tilknytning er Georgias «Shine». Dette bidraget er skrevet av Hanne Sørvaag, som dermed er representert med hele to sanger i ESC2010.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien