Eurovision in Consert

SienekeFinalen i Eurovision Song Contest i Oslo den 29. mai nærmer seg med stormskritt. Ved siden av at de nasjonale TV-stasjonene nå har begynt å presentere deltakerlandenes bidrag på TV, er de ulike artister og nasjoner på frierferd i Europa for å gjøre seg lekre foran semifinaler og den store finalen.

Den største happeningen i denne forbindelse er «Eurovision in Concert», som gikk av stabelen for første gang i fjor i Nedrerland. Konserten holdes i regi av ESC fans for ESC fans og noen av arrangørene er bl.a. esctoday.com, songfestival.web-log.nl og OGAE Netherlands. Konserten, som kom i stand da Nederland i fjor feiret at landet var med i konkurransen for femtiende gang, ble så vellyket at fansen krevde og organisatorene bestemte at dette skal bli en årlig tradisjon.

Svært mange av deltakerlandene ønsker å være med på Eurovision Song Contest største promoteringsfest, som i år blir arrangert i Zaanstad utenfor Amsterdam den 24. april. Programledere er Marga Bult (tidligere nederlandsk deltaker i ESC 1987) og Cornald Maas (mangeårig nederlandsk kommentator i Eurovision Song Contest). Etter selve konserten vil det bli holdt et «Afterparty», hvor den kjente, tyske DJ Ohrmeister vil sørge for musikk fra Eurovision Song Contest opp gjennom årene. Billettprisen er satt til 25,- Euro og utenlandske fans er anbefalt å kjøpe sine billetter her: [email protected] Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

EscNorge har fått bekreftet fra esctoday.com at følgende 17 land og artister er klare for «Eurovision in Consert»:

Israel – Harel Skat – Millim

Malta – Thea Garrett – My Dream

Ukraina – Alyosha – Sweet People

Georgia – Sofia Nizharadze- Shine

Litauen – InCulto – Eastern European Funk

Tyrkia – MaNga – We Could Be The Same

Belgia – Tom Dice – Me And My Guitar

Allbania – Juliana Pasha – It’s All About You

Portugal – Filipa Azevedo – Há Dias Assim

Serbia – Milan Stankovic – Ovo Je Balkan

Latvia – Aisha – What For? (Only Mr. God Knows Why)

Bulgaria – Miro – Angle Si ti

Finnland – Kuunkuiskaajat – Työlki ellää

Slovenia – Anzambel Roka Zlindere & Kalamari – Narodno Zabavni Rock

Kypros – Jon Lilygreen – Life Looks Better In Spring

Sveits – Michael von der Heide – Il Pleut De L’Or

Nederland – Sieneke – Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)

(Polen har trukket seg grunnet flyulykken der 96 personer døde, deriblant Polens president og hans kone)

Norge er som i fjor ikke med i promoteringshowet. Finland er eneste land fra Norden i år, mens Danmark og Island deltok i fjor.

Kilde: Pressemelding fra esctoday.comDel:
Relaterte artikler