Oslo-scenen: Lys, lys og lys! Og noe LED… (oppdatert)

scenesp

Hvordan scenen i Telenor Arena blir under Eurovision Song Contest i mai – er fortsatt en godt bevart visuell hemmelighet.

Men Dagbladet røpet tirsdag noen detaljer – og det mest overraskende er at Al Gurdon er hyret inn av NRK, mannen som blir regnet som verdens fremste lysdesigner. Og også mannen som stod bak fjorets lysshow under Moskva-sendingene.

Scenen i Telenor Arena skal etter Dagbladet på ingen måter bli lik Mosvka-scenen, og det virker som om «lys» blir det store nøkkelordet under de tre sendingene. Akkurat som i Moskva, vil LED-skjermer (1852 i tallet) – spille en stor rolle, men disse skal visstnok plasseres rundt publikum i arenaen: Scenen – og bakgrunnen til scenen – skal bestå av 96 meter med lyssetting.

Til sammenligning: Den gedigne sammensetninga av LED-skjermer under fjorårers Moskva-arrangement, fylte opp omlag 80 meter.

Kanskje kan vi dra en liten sammenligning til fjorårets Nobel-konsert, der ikke bare scenen – men hele salen – forandret lyssetting underveis i showet.

Hvordan dette vil bli seende ut i praksis – kan vi ennå bare spekulere i. Men NRK ønsker tydelig ikke å la årets scenedesign stå tilbake for Moskva-scenen – og det skal bli fryktelig spennende å hva Gurdon og statskanalen har i ærmet.

Nesten tradisjonen tro i ESC-sammenheng, er det svenske firmaet M&M Production hyret inn til den enorme oppgaven med å få scene og lys opp i Telenor Arena. Med unntak av årene 2001, 2006 og 2008 – har M&M vært involvert i hver eneste arrangement det siste tiåret.

M&Ms daglige blogg og oppdatering fra forberedelsene til årets ESC i Oslo, kan følges her: (popup).

PS! Stabæk spiller sin siste hjemmekamp mot Hønefoss kl 19:00 i Telenor Arena onsdag kveld, allerede med rigging av 52 kommentarbokser godt i gang. Deretter er det slutt med hjemmekamper for noen uker for Stabæks del: Torsdag morgen kl 06:00 overtar NRK, EBU og M&M arenaen!

Del:
Relaterte artikler