Dagens bidrag: Latvia

latvia

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 40 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010. Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det sjette landet ut i ilden er Latvia.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Riga
Folketall: 2 231 503 latvia
TV-stasjon: LTV
Debuterte i: 2000
Bidrag: What for(only mr. god knows)
Musikk: Jänis Lusëns
Tekst: Guntars Räcs
Artist/gruppe: Aisha

Latvia debuterte i konkurransen i 2000. Da sendte de bandet Brainstorm med sangen «My star». Når kvelden var omme hadde de gjort en brakdebut med en tredje plass. Lykken var stor når Latvia for aller første gang kunne hente hjem seieren i 2002. Det skjedde med artisten Marie N og hennes bidrag » I «Wanna».

Siden seieren har det gått veldig trått for landet. De måtte stå over finalen i 2004 og 2009, ellers har de alltid kommet seg til finalen. Deres beste plassering i en finale er tolvte plass, som de oppnådde i Beograd i 2008. I fjor ble landet representert av Intars Busulius og sangen «Probka». Hans eventyr sluttet i semifinalen med en 19 plass.

I år blir landet representert av 24 år gamle Aisha. Hun ble kjent i landet gjennom talentprogrammet «Fabrika Musical Theater» som hun vant. Siden har hun gitt flere album i Latvia, deltatt i tv programmer og vært programleder. Aishas egentlige navn er Aija Andrejeva.

Hun vant den latviske finalen i mars, og får dermed representere Latvia med startnummer seks.For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien