Dagens bidrag: Serbia

serbia

Eurovision 2010 nærmer seg med stormskritt. Om ikke mer enn 40 dager står 17 spente finalister klare i den aller første semifinalen 25 mai på Telenor Arena. I ukene frem mot den første semifinalen, skal vi her på escNorge gjennomgå alle bidragene som er med å konkurrere i Eurovision Song Contest 2010. Bidragene blir presentert etter den rekkefølgen de skal opptre i.

Det syvende landet ut i ilden er Serbia.

Først noen kjappe fakta:

Hovedstad: Beograd
Innbyggertall: 7 334 935 serbia
TV-stasjon: RTS
Debuterte i: 2007 (2004)
Bidrag: Ovo je Balkan
Musikk: Goran Bregovic
Tekst: Marina Tucakovic
Artist/gruppe: Milan Stankovic

Serbia er virkelig et land som har imponert mange. De debuterte først i 2004 som en del av Serbia & Montenegro. Da sendte de artisten Zelko Joksimovic, som endte opp på en flott andreplass. I 2005 ventet en syvende plass på Serbia & Montenegro, mens de i 2006 tok en liten pause fra Eurovision.

I 2007 debuterte Serbia som et selvstendig land i konkurransen. I debuten sendte de Maria Serefovic med «Molitva», og jammen vant de ikke hele sulamitten. Som vertsland i 2008 kom de på en sjette plass. I Moskva ble landet representert av Marko Kon & Milan med bidraget «Cipela». De havnet på en tiende plass i sin semifinale, men ble valgt bort av juryen.

Årets representant for Serbia heter Milan Stankovic. Han vant Serbia sin utvelgelse «Tri pa jedan za Oslo» med sangen «Ovo je Balkan». Bidraget hans er komponert av Goran Bregovic, som tidligere har skrevet Kroatias 2006 bidrag til Eurovision.

Milan er en kjent stjerne i sitt hjemland. Kanskje mer kjent for sitt spesielle utseende enn sin musikk. Han ble kjent igjennom talent programmet «Zvezde granda» der han kom på en fjerde plass. Milan skal representere Serbia med startnummer syv.For fullstendige anmeldelser på alle bidrag se her.

 

Del:
Relaterte artikler