Eurovision-festen i Oslo tar form

Er du en av de som ikke har billetter til Telenor Arena? Fortvil ikke. Oslo og Bærum kommer til å være et Grand Prix-inferno fra 15. til 29. mai, og det blir en gigantisk folkefest. Blir Eurovision-feberen for høy, kan du kjøle deg ned med «Voi-Voi»- og «La Det Swinge»- drinker. EscNorge gir deg her oversikten over noen av festlighetene så langt.

Euroclub:

Den offisielle Eurocluben vil ha sitt tilholdsted på «Smuget». Dette vil være møtestedet for artister, journalister og fans under Eurovision- ukene. Fra 16. til 22 mai vil halve klubben være åpen for publikum. Etter dette vil klubben kun være tilgjengelig for de som har akreditering. Fra kl 13.00 til 17.00 kan man spise lunsj fra en Grand Prix-meny, og hver kveld vil det være live band som underholder. Er man i traktene, er det ikke umulig at man treffer på noen av artistene om man tar veien om «Smuget».

Eurovision Village

Rådhusplassen vil være samlingspunktet for Oslos befolkning, artister, tilreisende Eurovision-fans og andre turister fra 21. til 29 mai. Arrangementet kalles «Eurovision Village» og vil være gratis for besøkende. Her kan man oppleve konserter, dans, familievennlige konkurranser, opptredener og annen moro.

Eurocafè

Hotel Royal Christiania, som for øyeblikket gjennomgår en gedigen «makeover», har blitt valgt til å være offisiell Eurocafe for alle fanklubbene i Europa. Eurovisionsstemningen vil innta hotellet allerede fra 12. mai. Det skal kun spilles ESC-musikk, det skal vises ESC-filmer på skjermer, og baren vil være pyntet med ESC-effekter. Under selve finalen vil det dessuten holdes en gedigen Eurovision-fest hvor «The Great Garlic Girls» har skreddersydd programmet.

Oppladningsshow

«The Great Garlic Girls» holder «Grand Prix Show fra A til Å» på «Latter» den 26. og 28. mai, mens «Lykken Er, Et Grand Prix Eventyr» spilles på Edderkoppen Teater 27, 28 og 29 mai.

Hvor kan du se ESC-finalen?

Fotballpuben «Magneten» kommer til å vise finalen på alle tilgjengelige skjermer og vil lage en kjempefest ut av kvelden. Baren «Et Glass» kommer til å ha et variert program. Radioverten Ole Christian Øien kommer til å lage show både med quiz og kavalkade og i tillegg ha et kåseri om ESC-historien. I tillegg til finalen kommer de også til å vise begge semifinalene på storskjerm. «Da Vinci Sportsbar» har kjøpt inn nye storskjermer og TV-er.  Bar og restauranthuset «Mona Lisa/Byråkrat» har investert nesten 90 000 kroner i seks 50-tommers TV’er og to nye storskjermer. Storskjermene skal stå i uteavdelingen, og der er det plass til 3-400 personer

«Hard Rock Cafe» kommer til å vise både semifinaler og finalen på storskjerm. Kvelden før finalen skal de ha Eurovision-tema hele dagen og kvelden. Temaet er ESC-musikk, glamour og rosa farger. Om du ønsker å dele ESC-festen med andre, kan du i tillegg se finalen på «Andy’s»,  «Naboens Pub», «Shamrock», «Tavli», «Tempest», Tordenskiold Pub», «Two Dogs Pub», Rådhusplassen, «Latter» og Arnold Hauklands plass ( i Sandvika).

Bærum

Telenor_Arena_2

Folkefesten begynner også å ta form i Bærum. Nansenparken på Fornebu vil huse Grand Prix-Campen fra 14. til 29. mai. Her vil man kunne oppleve «Prime Time Orchestra», Bærum Barneteater og Kirsti Skulleruds Ballettskole. På selve åpningsdagen kommer Sandvika Storband med Heidi Ruud Ellingsen, Kåre Conradi og Line Jacobsen. I tillegg vil det være en fotoutstilling som tar for seg hele Eurovisionshistorien.

På selve finaledagen flyttes alle arrangementer til Arnold Hauklands plass ( i Sandvika), hvor det blant annet er satt opp storskjerm.

Når alt dette er på plass, gjenstår det bare for Didrik Solli-Tangen å gå ut på scenen i Telenor Arena og ta hjem seieren for Norge en gang til, slik at vi igjen har et vidunderlig ESC-år å se fram til i Norge med diskusjoner, spekulasjoner, meningsutvekslinger og blogger. Lykke til Didrik; du har vår stemme!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien